Hostalric ja disposa d'un protocol per posar en marxa un servei d'atenció diürna per a gent gran

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies i l'alcalde d'Hostalric l'han signat per a la gestió de 18 places concertades

El conseller Chakir El Homrani signa un conveni per posar en marxa a Hostalric d'un SAIAR
El conseller Chakir El Homrani signa un conveni per posar en marxa a Hostalric d'un SAIAR | @aferssocialscat
Redacció
16 de juny del 2020
Actualitzat a les 8:24h

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, i l'alcalde d'Hostalric, Nil Papiol, han signat aquest dilluns el protocol de col·laboració per a la futura prestació del servei social de gestió de places d'atenció diürna per a gent gran.

El Departament i l'Ajuntament d'Hostalric col·laboraran en l'arranjament, adaptació i posada en marxa d'un Servei d'Atenció Integral a la gent gran en l'Àmbit Rural (SAIAR) de titularitat municipal, amb una capacitat màxima de 25 places, per a persones grans dependents de caràcter temporal o permanent.

Aquesta col·laboració es concretarà en la signatura d'un conveni interadministratiu per garantir la sostenibilitat econòmica de la residència que establirà la concertació de 18 places de SAIAR per part del Departament, el que suposarà un import anual aproximat de 106.000 euros. El nou equipament es dirà Centre de Serveis per a les persones grans d'Hostalric i estarà ubicat a l’'vinguda Fortalesa, s/n.

"Si hem après una lliçó d'aquests mesos tan durs és que, més que mai, hem de fer polítiques d'envelliment actiu, de proximitat, de quilòmetre zero", ha assenyalat el conseller i hi ha afegit: "Cal fomentar l'autonomia personal i donar una resposta institucionalitzadora només quan sigui necessària".

També ha ressaltat que "amb aquest SAIAR, la gent gran d'Hostalric podrà envellir a casa però amb equipaments que li ofereixin acompanyament i amb una perspectiva comunitària."

"Hem aprés que no serveix de res parlar d'estat del benestar si no hi ha una veritable aposta pública d'acompanyament en l'envelliment, una assignatura pendent des de fa 30 anys. Cal que les polítiques d'atenció a l'autonomia personal tinguin com a pal de paller, un sector públic potent, com la sanitat i l'educació. No poden continuar sent el germà petit de l'estat del benestar", ha reblat.

Nil Papiol, alcalde d'Hostalric, ha dit que amb la signatura d'aquest conveni s'ha posat la primera pedra per fer un treball comunitari centrat en l'envelliment actiu.