Torna a estar en servei el bus per accedir al Parc Natural del Montseny

La mesura, que ja es va provar l’any passat funciona tot l’any els dissabtes, diumenges i festius

Usuaris del transport públic per anar al Parc Natural del Montseny
Usuaris del transport públic per anar al Parc Natural del Montseny | Diba
Redacció
13 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:45h
El Departament de Territori i Sostenibilitat i la Diputació de Barcelona tornen a activar els serveis d'autobús que permeten millorar l'accés amb transport públic sostenible als parcs naturals del Montseny. Amb l'avançament en la desescalada, l'afluència a aquests parcs naturals creix i, a partir d'aquest cap de setmana, les persones que els vulguin visitar podran accedir-hi més fàcilment i de forma més sostenible.
 
La posada en servei d'aquestes línies de transport públic pretén facilitar l'accés a tota la població als espais naturals, alhora que millorar la mobilitat en unes zones dels parcs que tenen una elevada afluència de visitants.
 
Freqüència dels nous serveis
 
Pel que fa al servei del Parc Natural del Montseny, la freqüència en aquesta època de l'any, de maig a octubre, és de sis serveis d'anada i tornada els dissabtes, diumenges i festius. El primer autobús sortirà de l'estació de Sant Celoni a les 8.10 h del matí i el darrer de tornada sortirà de Santa Fe a les 19h i de Fontmartina a les 19.15 h.
 
El servei, gestionat per l'empresa concessionària Sagalés, forma part del sistema tarifari de l'ATM de Barcelona, per tant, son vàlids tots els títols de transport integrats. A més, gràcies a un acord amb Renfe i Sagalés, es posa a disposició dels usuaris un bitllet combinat bus+tren que permet l'accés al parc tant dels viatgers que provenen de la regió metropolitana de Barcelona com dels que provenen de les comarques de Girona.
 
El finançament del servei el fan la Diputació de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat aportant el 50% del cost cadascú. El Departament i la Diputació faran un seguiment de l'oferta de serveis per valorar la seva acceptació i ajustar-la a les necessitats, si cal.