Dotze municipis del Baix Montseny es mantindran en fase 2 una setmana més

El Govern descarta finalment sol·licitar el canvi de cicle per les regions metropolitanes. Sí que el cinc pobles de la regió sanitària de Giro és previst que passin a fase 3

Finalment Sant Celoni romandrà en fase 2 una setmana més.
Finalment Sant Celoni romandrà en fase 2 una setmana més. | Jordi Purtí
Redacció
12 de juny del 2020
El Baix Montseny seguirà el procés de desconfinament per separat en funció si es tracta dels municipis emmarcats a la demarció de Barcelona o de Girona. D'aquesta manera els dotze pobles de la banda del Vallès Oriental (Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Llinars del Vallès, Montseny, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra) es mantindran en fase 2 malgrat que aquest dimecres el Govern va obrir la porta a proposar un avançament de cara al pròxim dilluns. Mentrestant, sí que es preveu que els cinc pobles de la Selva (Arbúcies, Breda, Hostalric, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu) passin dilluns de la setmana vinent a fase 3, juntament amb la Catalunya Central.

Així ho ha sol·licitat la consellera de Salut, Alba Vergés, en la reunió que ha mantingut aquest dijous amb el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Ara serà el ministeri qui haurà de prendre la decisió definitiva. De la proposta de Salut en queden fora la regió de Sant Celoni i la resta de l'àrea metropolitana, així com Lleida, que es mantindran a la fase 2.

La Generalitat ha evitat córrer més riscos i esperar una setmana més en els casos de Barcelona i Lleida, tot i que ahir Vergés no va descartar la possibilitat que la capital catalana, la seva zona d'influència i les Terres de Lleida avancessin en la desescalada. Fa només una setmana que aquests territoris van estrenar la fase 2 dilluns.

Vergés i els tècnics de Salut valoraven aquesta possibilitat perquè, en el salt a la fase, les competències sobre el desconfinament passen a mans de la Generalitat i això podia ser beneficiós a l'hora d'abordar la pugna contra la pandèmia. Finalment, han prevalgut altres criteris en la petició feta a Sanitat.


​​
​​
​​