Els Mossos detenen l'atracador d'una oficina de correus a Llinars

L'home, que acumula una trentena de detencions arreu de l'Estat Espanyol, també hauria assaltat una oficina bancària amb arma de foc

Redacció
06 de novembre del 2012
Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 48 anys, veí de Gavà (Baix Llobregat), que presumptament podria ser l'autor d'un robatori en una oficina de correus de Llinars del Vallès. Juan Manuel A.U. és de nacionalitat espanyola i també es creu que podria estar involucrat en set robatoris violents i un atracament amb arma de foc a una entitat bancària a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Segons que s'informa des de l'àrea de Comunicació d'Interior, els agents de la Policia de la Generalitat a més de llinars del Vallès els fets es van registrar a Cervelló, Mollet del Vallès, El Prat de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat, Can Cortès i la Pedra Llarga, Sant Vicenç dels Horts i Pallejà. Juan Manuel A.U, que acumulava ja fins a una trentena de detencions a diversos punts de Catalunya però també en d’altres ciutats de l’Estat Espanyol, va ser detingut a Gavà en el marc d’un dispositiu específic.
 
La investigació es remunta al passat mes d’agost quan un home va assaltar una oficina bancària a Mollet del Vallès. L’autor dels fets va entrar sol al local i va amenaçar als treballadors de l’entitat amb una arma de foc perquè l’hi donessin els diners. Setmanes més tard, els fets es van repetir en d’altres municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Els investigadors van determinar que en tots els casos l’autor era sempre la mateixa persona tot i que sovint no actuava sol sinó amb un altre individu. Aquesta segona persona realitzava tasques de control i vigilància per assegurar-se que mentre es produïa l’atracament no eren sorpresos per la policia. Tot i això qui s’enfrontava als treballadors de les oficines i es feia amb el botí era sempre l’atracador que ara ha pogut ser detingut. Cal destacar que a banda de comptar amb nombrosos antecedents policials per causes similars, el detingut tenia pendent set ordres judicials de detenció.