L'Ajuntament de Sant Hilari preveu una despesa inicial de 130.000 d'euros per pal·liar els efectes de la Covid-19

El consistori acumula una despesa de 80.000 euros relacionada amb els efectes de la COVID-19 i prepara unes línies d’ajuts per valor de 50.000 euros més.

Ajuntament Sant Hilari Sacalm
Ajuntament Sant Hilari Sacalm | Wikipedia
Redacció
09 de juny del 2020
Actualitzat a les 17:54h
L'alcalde de Sant Hilari Sacalm ha anunciat en sessió plenària ordinària que l'equip de govern està definint unes línies d'actuació per donar resposta a les necessitats generades per la crisi social i econòmica que estem patint arran de la pandèmia de la Covid-19. Fins aquest moment la situació ha comportat, per a l'ajuntament, unes despeses (directes i indirectes) de 80.000 euros i el consistori està preparant accions per valor de 50.000 euros més per pal·liar els efectes de la Covid, distribuïdes en tres línies.

Una línia d'ajuts a nivell social, dirigit a famílies i persones en situació de vulnerabilitat, sobretot per aquelles que han vist afectada la seva situació econòmica a causa de la crisi de la Covid. Les accions concretes aniran dirigides a l'adquisició de productes bàsics d'alimentació i farmàcia o bé pel pagament de subministres bàsics (llum, aigua, ...)

Una segona línia serà d'ajuts per a la reactivació del consum i promoció local que inclou una campanya de promoció del municipi (que arribarà també a TV3), una campanya de promoció del comerç local (que inclou el vídeo que ja s'ha fet sobre el comerç local i una campanya de falques de ràdio de promoció de cadascun dels comerços), vals de compra per la reactivació  del comerç local o concursos a xarxes socials per venir a passar nits al municipi, entre d’altres.

La darrera línia serà d'ajuts a l'activitat econòmica i a l'emprenedoria amb l'objectiu de creació d'economia local que inclouria una subvenció a empreses de nova creació, dividida en dues parts (una a l'inici de l'activitat i una passats uns mesos), l'eliminació de la taxa del permís d'obres per reformes i la creació de la borsa local d'empreses que treballin a l'espai públic perquè les actuacions de l'ajuntament puguin prioritzar aquelles que més han patit els efectes d'aquesta crisi.

Ara l'ajuntament està treballant el detall de cadascuna d'aquestes accions, per definir-ne les quantitats, les bases, els requisits i els procediments d'atorgament dels ajuts.


​​
​​​
​​​​
​​​​​