Keita Baldé lloga un edifici per a una seixantena de temporers que dormen al carrer a Lleida

La majoria d'hotels i hostals de la ciutat han rebutjat acollir treballadors agraris durant la campanya de la fruita

El futbolista Keita Baldé
El futbolista Keita Baldé | AS Mónaco
Redacció
01 de juny del 2020
Actualitzat el 02 de juny a les 6:59h
Una seixantena de temporers s'allotjaran a partir dels pròxims dies en un edifici de tres plantes del barri de la Mariola de Lleida.

L'estada l'assumirà el futbolista de l'AS Mònaco Keita Baldé, que s'ha compromès a fer-se càrrec del cost de l'allotjament del temporers que estan dormin al carrer a la ciutat mentre duri la campanya de la fruita. És una solució provisional davant la negativa de la majoria dels hotels, hostals i altres allotjaments de la ciutat que han rebutjat acollir a temporers, segons ha explicat l'activista Nogay Ndiaye.

Tot i això, ha indicat que han rebut l'oferiment d'un hotel situat als afores de Lleida i d'una casa de colònies de Juneda (Garrigues) però, de moment, els han descartat pel fet que es troben allunyats.

Un edifici deshabitat de tres plantes del barri de la Mariola acollirà fins al setembre una seixantena de temporers que estan dormint al carrer a la ciutat de Lleida, després de l'acord assolit amb el propietari. El cost l'assumeix el futbolista d'Arbúcies (Selva) i d'origen senegalès que juga a l'AS Mònaco, Keita Baldé, que s'ha compromès a fer-se càrrec de l'allotjament dels prop de 200 temporers que actualment estan dormint al carrer a Lleida. Així ho ha explicat l'activista Nogay Ndiaye, que durant els darrers dies s'ha encarregat de fer les gestions i contactar amb els hotelers i llogaters de la ciutat en nom de Baldé.

Tot i això, l'immoble s'ha d'acabar de condicionar i adaptar ja que s'ha d'instal·lar matalassos, arreglar els banys i instal·lar dutxes i donar d'alta subministraments bàsics com ara l'aigua i la llum. La voluntat és que els temporers hi puguin entrar entre dimecres i dijous d'aquesta setmana, ha assenyalat Ndiaye. En concret, l'edifici acollirà la seixantena de temporers que estan dormint a l'entorn de la casa de fusta del carrer Cavallers, la majoria dels quals són d'origen senegalès.