Les motos envaeixen el Parc Natural del Montseny en el primer cap de setmana de fase 1 de la RSMN

Col·lectius ecologistes ho qualifiquen com un «Insult a la raó, agressió a la natura»

Pancartes a l'entrada de lLa Costa del Montseny contra la invasió de motos
Pancartes a l'entrada de lLa Costa del Montseny contra la invasió de motos | T. Medalla
Redacció
01 de juny del 2020
Actualitzat a les 16:34h
Malestar entre diferents col·lectius ecologistes pel que s'ha viscut aquest darrer cap de setmana al Montseny. El primer cap de setmana de fase 1 a la Regió Sanitàrtia Metropolitana Nord i amb més llibertat de moviments per part de la ciutadania dels municipis que estan emmarcats dintre d'aquesta regió sanitària. Tant és així que més d'un centenar de mots d'alta cilindrada s'han concentrat a Santa Fe del Montseny.

Els col·lectius ecologistes han començat a mobilitzar-se, sobretot perquè des d'aquest dilluns tota la demarció de Barcelona s'ha unificat i el cap de setmana vinent "el problema encara pot ser més gran". En un comunicat de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny es qualifica aquest fet com un insult a la raó, agressió a la natura, remarcant que "la pitjor interpretació, d'allò que ens està passant, és la que estem vivint, aquest cap de setmana, al massís del Montseny".

Consideren que es tracta d'una invasió forassenyada en indrets diferents del Montseny que "resulta alhora grotesca i amenaçadora" i denuncien curses il·legals per les carreteres que travessen el massís. També avisen que, gràcies a aquest enrenou motoritzat, les pollades d'àliga calçada o de falcó, probablement s'acabaran perdent.
 
Però, el problema no ha estat només a Santa Fe del Montseny ja que des de la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny també es fa referència a altres punts del massís: motos enduro a la zona de la Llavina (amb agressió inclosa a un veí), curses de BTT a l'àrea de Refugis del Montseny, curses de motos a la carretera de Collformic a Sant Esteve de Palautordera (finalment aturades pels Mossos d'Esquadra).

Veïns de la zona també s'han mobilitzat i s'han penjat pancartes amb miossatges com "El Montseny és un circuit de velocitat?", "Respectem l'ambient", "El Montseny no és Montmeló", "No volem despertar-nos amb soroll de motos a tota castanya!" o "poc a poc i bona lletra".
 

Queixes per la velocitat i el soroll de les motos al Montseny Foto: CSM