«Sota la mascareta», un programa de caire social impulsat per joves a Ràdio Vilamajor

Són alumnes de l'Institut Vilamajor que fan l'assignatura optativa de ràdio a 3r d'ESO

Redacció
01 de juny del 2020
Actualitzat a les 12:19h
Sota la mascareta, un programa de caire social de Ràdio Vilamajor en època de confinament
Sota la mascareta, un programa de caire social de Ràdio Vilamajor en època de confinament | Ràdio Vilamajor
Aquest proper dissabte 6 de juny es farà el quart i darrer programa de Sota la mascareta, un nou espai que des del 25 d'abril es pot escoltar a Ràdio Vilamajor. Un magazín eminentment de caire social que permet difondre a través de les ones "el batec del poble, les emocions de la seva gent i les seves múltiples formes d'expressar-se en un estat d'alarma", diuen els impulsors de la iniciativa comunicativa. Un espai divulgatiu, d'actualitat local i comunitària a càrrec de les joves de l'Institut Vilamajor. Un espai de trobada per a totes les veïnes i veïns que malgrat el confinament alcen la veu i la comparteixen via Whatsapp.

Elles i ells són la Júlia, el Lucas, la Naira, l'Oriol, l'Avril, i el Quim, que durant quatre programes han volgut mostrar tot allò que s'amaga sota la mascareta i que, en dies de confinament, no tothom pot veure però, potser sí, sentir. Són alumnes que estan fent l'optativa de ràdio a 3r d'ESO, altres la van fer l'any passat i ara estan a 4t, i alguna més està cursant batxillerat. Així la ràdio escolar, en aquest temps d'emergències, s'ha obert a tot l'alumnat de l'Institut. I també té especialment oberts els micròfons a les comunitats educatives de les escoles Joan Cases i Torre Roja.

Infància, educació, salut i vida digna

Formen part de l'equip també Cristina Gómez, directora de la Biblioteca de Sant Antoni de Vilamajor (SAV), amb una secció literària; i Clàudia González, educomunicadora de COMSOC - Comunicació Social, com a conductora i co-productora dun programa de ràdio excepcional. Darrere el micròfon també hi són, Noèlia Aranda, docent de l'INS Vilamajor, que conjuntament amb la Clàudia acompanyen el treball dels joves de l'optativa; i Damià Caro, membre de COMSOC, com a co-productor de l'espai.

El programa es pot seguir del 98.0 de la FM i per Internet, un cop cada quinze dies. La temàtica gira al voltant de la situació actual està impactant en diferents drets: infància, educació, salut i vida digna, els quals es veuen recollits en l'Agenda 2030 on s'inclouen els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Davant el decret d'estat d'alarma neix aquesta iniciativa de COMSOC - Comunicació Social que, conjuntament amb l'equip docent de l'Institut, reorienta el projecte "Ràdio i educació per a la justícia global a Vilamajor". Una activitat que compta amb la complicitat de Ràdio Vilamajor, la Xarxa de Suport Mutu de Vilamajor, la Biblioteca de SAV, el suport de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i de la Diputació de Barcelona.