coronavirus

«Sota la mascareta», un programa de caire social impulsat per joves a Ràdio Vilamajor

Són alumnes de l'Institut Vilamajor que fan l'assignatura optativa de ràdio a 3r d'ESO

per Redacció, 1 de juny de 2020 a les 11:16 |
Sota la mascareta, un programa de caire social de Ràdio Vilamajor en època de confinament | Ràdio Vilamajor
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juny de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest proper dissabte 6 de juny es farà el quart i darrer programa de Sota la mascareta, un nou espai que des del 25 d'abril es pot escoltar a Ràdio Vilamajor. Un magazín eminentment de caire social que permet difondre a través de les ones "el batec del poble, les emocions de la seva gent i les seves múltiples formes d'expressar-se en un estat d'alarma", diuen els impulsors de la iniciativa comunicativa. Un espai divulgatiu, d'actualitat local i comunitària a càrrec de les joves de l'Institut Vilamajor. Un espai de trobada per a totes les veïnes i veïns que malgrat el confinament alcen la veu i la comparteixen via Whatsapp.

Elles i ells són la Júlia, el Lucas, la Naira, l'Oriol, l'Avril, i el Quim, que durant quatre programes han volgut mostrar tot allò que s'amaga sota la mascareta i que, en dies de confinament, no tothom pot veure però, potser sí, sentir. Són alumnes que estan fent l'optativa de ràdio a 3r d'ESO, altres la van fer l'any passat i ara estan a 4t, i alguna més està cursant batxillerat. Així la ràdio escolar, en aquest temps d'emergències, s'ha obert a tot l'alumnat de l'Institut. I també té especialment oberts els micròfons a les comunitats educatives de les escoles Joan Cases i Torre Roja.


Infància, educació, salut i vida digna

Formen part de l'equip també Cristina Gómez, directora de la Biblioteca de Sant Antoni de Vilamajor (SAV), amb una secció literària; i Clàudia González, educomunicadora de COMSOC - Comunicació Social, com a conductora i co-productora dun programa de ràdio excepcional. Darrere el micròfon també hi són, Noèlia Aranda, docent de l'INS Vilamajor, que conjuntament amb la Clàudia acompanyen el treball dels joves de l'optativa; i Damià Caro, membre de COMSOC, com a co-productor de l'espai.


El programa es pot seguir del 98.0 de la FM i per Internet, un cop cada quinze dies. La temàtica gira al voltant de la situació actual està impactant en diferents drets: infància, educació, salut i vida digna, els quals es veuen recollits en l'Agenda 2030 on s'inclouen els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Davant el decret d'estat d'alarma neix aquesta iniciativa de COMSOC - Comunicació Social que, conjuntament amb l'equip docent de l'Institut, reorienta el projecte "Ràdio i educació per a la justícia global a Vilamajor". Una activitat que compta amb la complicitat de Ràdio Vilamajor, la Xarxa de Suport Mutu de Vilamajor, la Biblioteca de SAV, el suport de l'Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor i de la Diputació de Barcelona.


 
 

 

Participació