Aquesta setmana, la Diputació de Barcelona ha aprovat el pla "Cap municipi enrere", que repartirà ajuts econòmics per un valor total de 15 milions d'euros entre els municipis de la província. Mitjançant aquest pla, la Diputació donarà suport als ajuntaments per tal que puguin desenvolupar noves inversions per a donar resposta a la crisi causada per la pandèmia de la Covid-19. Aquesta iniciativa forma part d'un ambiciós pla de xoc de l'ens presidit pel PSC –en coalició amb JxCat-, que preveu un desemborsament total de 100 milions d'euros que s'aniran concedint per etapes.

En aquest primer desemborsament, Sant Celoni rebrà al voltant de 67.000 euros. D'aquests, 20.000 euros es destinaran a inversions i 47.000 a despesa ordinària, és a dir, a pagar hores extres i retribuir possibles noves incorporacions. El PSC de Sant Celoni i la Batllòria, segons a fet públic la formació política, demanarà que la partida concedida per a inversions es destini al desenvolupament de plans de formació. De fet, els socialistes celonins recorden que ja van posar el focus en els plans de formació quan van presentar el document per a la reactivació econòmica de Sant Celoni, "que ha catalitzat la formació d'una mesa de treball per a desenvolupar iniciatives per a sobreposar-se a la crisi de la pandèmia".  

Des del PSC de Sant Celoni i la Batllòria valoren molt positivament aquest pla d'ajuts als municipis, i afirmen que "només amb la col·laboració del conjunt de les administracions podrem combatre una amenaça que ens afecta a tots i que vencerem units", han dit en un comunicat.