Territori i Sostenibilitat licita la rotonda de l'encreuament entre la C-35 i la GI-552 a Riells i Viabrea

Els treballs, amb un import de licitació d'1,3 milions d'euros, afavoriran la seguretat viària i facilitaran la canalització del trànsit

Es licita la rotonda a l'encreuament de la C-35 i la GI-552 entre La Batllòria i Riells i Viabrea
Es licita la rotonda a l'encreuament de la C-35 i la GI-552 entre La Batllòria i Riells i Viabrea | DTES
Redacció
29 de maig del 2020
Actualitzat a les 10:04h
El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de les obres per a millorar  l'encreuament  entre la C-35 i la GI-552, al terme de  Riells i Viabrea, per un import d'1,3 milions d'euros. Aquesta actuació consistirà principalment en la construcció d'una rotonda  per a millorar la canalització i la seguretat del trànsit en la cruïlla i inclourà la millora de l'accessibilitat al pas inferior per a vianants que connecta la C-35 amb el nucli de la Batllòria,  del terme de Sant Celoni. Es preveu que les obres comencin la tardor vinent, amb un termini d'execució de 10 mesos.

El nus actual entre la C-35 i la GI-522, carretera de Riells i Viabrea i Breda, està configurat mitjançant un encreuament en forma de T, amb carril central per als girs a l'esquerra. A més, hi ha molt pròxim a aquest punt de la C-35 un altre accés, al nucli de la Batllòria i a una  benzinera. Aquest àmbit registra una intensitat de trànsit de més de 20.000 vehicles i està  força  urbanitzat, de manera que hi conflueixen en aquest entorn trànsits més locals  amb  la  circulació de més llarg recorregut.

Per afavorir la fluïdesa i la seguretat del trànsit i millorar la funcionalitat de la carretera, el  Departament de Territori i Sostenibilitat ha previst la construcció d'una rotonda, de 42 metres de diàmetre exterior, que substitueixi l'actual encreuament entre la C-35 i la  GI-552.  Addicionalment, el projecte inclou l'adaptació del pas inferior de la Batllòria, situat a uns 150 metres de distància de l'encreuament, a persones amb mobilitat reduïda, mitjançant la  construcció de rampes d'accés.

Les obres inclouran les tasques complementàries següents: desviament de serveis i moviments de terres, pavimentació, enllumenat de la rotonda i de les rampes del pas inferior, senyalització, abalisament, barreres de seguretat, execució de diversos murs, mesures d'integració en l'entorn.