Arbúcies no es queda sense Catifes ni Enramades

La celebració de la festa més emblemàtica de la vila es farà de forma confinada

Una de les catrifes confeccionades en l'edició 2019
Una de les catrifes confeccionades en l'edició 2019 | AJA
Redacció
27 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:01h
Arbúcies es resisteix que la crisi sanitària del coronavirus Covid-19 impedeixi la celebració de les Enremades, la festa més emblemàtiques del municipi. Per tant, encara que de manera diferent i amb el confinament obligat per l'estat d'alarma des de l'Ajuntament d'Arbúcies s'han programat un seguit d'actes que es podran viure i seguir de manera diversa. El diumenge 7 de juny havia de tenir lloc el Concurs de Catifes de Flors Naturals d'Arbúcies, que havia de ser el preludi de la celebració de les Enramades, que s'havien de celebrar de l'11 al 17 de juny.
 
La festa s'ha hagut de reinventar per poder-la gaudir i viure-la des de casa. En aquest sentit, Judit Prat, regidora de Festes del consistori arbucienc ha manifestat qu aquest any 2010 seran "unes Enramades confinades, que conserven l'essència de la unió del poble i la gresca, unes Enramades festives i que vetllen per la seguretat de tots i totes".
 
El programa de les Enramades confinades començarà el diumenge 7 de juny amb les Catifes confinades. Sota el lema "Fem catifes a casa! S'anima a la ciutadania a fer una catifa d'1 metre quadrat aproximadament utilitzant materials naturals. Fer-se una foto amb la catifa i penjar-la a l'Instagram d'Enramades amb el hashtag #catifesconfinades i etiqueta a @enramadesarbucies durant el diumenge 7 de juny i fins a les 8 del vespre.

A partir d'aquí un ampli programa d'activitats que s'allargaran fins el 17 de juny amb cercavila de gegants, la passada de la plaça amb els Serafins, botifarrada des del balcó o finestra de casa, programes de ràdio i castell de focs d'artificials. A banda d'aquest programa, també s'han dissenyat activitats complementàries com ara un concurs de rodolins digitals, un concurs de ninots o un trivial sobre les Enramades.
 
La regidora de Festes conclou que "aquest any ens ha portat a una situació inimaginable i això ens ha plantejat un gran repte: dissenyar un programa on el sentiment i les tradicions hi siguin presents: renovant-nos i posant totes les eines possibles perquè puguem gaudir de la nostra festa". Prat conclou que cap pandèmia els arruïnarà del tot les "nostres Enramades".
 
Arxivat a