Sis ajuntaments del Baix Montseny han ajustat la potència contractada per reduir el cost de l'energia

Entre setze ajuntaments del Vallès Oriental reduïran prop de 17.000 euros mensuals pel tancament d'edificis durant la crisi de la Covid-19

Ajuntament de Llinars del Vallès un dels consistoris del Baix Montseny que han ajustat la potència contractada
Ajuntament de Llinars del Vallès un dels consistoris del Baix Montseny que han ajustat la potència contractada | Jordi Purtí
Redacció
26 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:10h
Sis ajuntamentsa del Baix Montseny, juntament amb deu consistoris més del Vallès Oriental, s'han interessat per la proposta del Servei Comarcal de Gestió Energètica i Aigua (SCGEA) d'ajustar la potència contractada en aquells equipaments que estiguin tancats per la Covid-19. En total s’han reduït 4.528 kW de potència contractada, la qual cosa representarà un estalvi de 16.794 euros mensuals entre tots els municipis mentre els equipaments estiguin tancats. Des del Servei ja s'han tramitat les reduccions de la potència contractada a 24 edificis culturals, 36 escoles, 24 edificis esportius i 10 edificis administratius.
 
Els municipis on s’han tramitat els canvis són Gualba, Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera i Vallgorguina conjuntament amb els de Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, la Llagosta, les Franqueses del Vallès, Lliçà de Vall, Montornès del Vallès, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles,  i Vallromanes. Des del Consell Comarcal s'han fet tots els tràmits necessaris per als ajuntaments que ho han confirmat, tant per reduir potències com després per recuperar-les.
 
S'ha de destacar que a 28 subministraments no s'ha pogut tramitar les reduccions de potència degut a una incidència en els sistemes interns de l'empresa comercialitzadora d'electricitat, i això ha comportat deixar d'estalviar 6.518 euros. La proposta s’havia fet a 18 ajuntaments amb un estalvi calculat de 25.000 euros en conjunt, però finalment han estat 16 els interessats.