Mans netes i sense consumir energia, el dispensador de gel hidroalcohòlic inventat a Santa Maria de Palautordera

Lluís Muñoz ha aprofitat els dies de confinament per dissenyar un aparell que no s'ha de tocar amb les mans i funciona amb un pedal

Dispensador donat a l'Hospital de Sant Celoni
Dispensador donat a l'Hospital de Sant Celoni | Mariano Pagès
25 de maig del 2020
Actualitzat a les 14:06h
Lluís Muñoz és un mecànic industrial i emprenedor de Santa Maria de Palautordera que juntament amb altres emprenedors del Baix Montseny, han inventat en plena crisi sanitària un dispensador de gel hidroalcohòlic HFD (Hidroalcohol Foot Dispenser) que funciona amb un pedal, no consumeix energia, no s'ha de tocar en cap moment amb les mans i cada envàs de cinc litres dona servei a 2.500 dosis, a diferència dels dispensadors que s'han conegut fins ara.

Muñoz ha explicat a Nació Baix Montseny que la idea li va venir al cap estant confinat a casa seva un divendres i en només dos dies ja tenia el prototip muntat amb la mica de material que disposava al garatge de casa seva. Remarca que el projecte ha sortit tot del Baix Montseny, fins i tot l'ajuda l'enginyer Ramon Subirós que ha perfeccionat l'invent per poder-lo fabricar industrialment i en sèrie.

L'industrial palauenc assessorat legalment va patentar l'HFD el passat 27 d'abril però encara no pot dir que el procés està acabat perquè han de passar els dos mesos preceptius de carència per si hi ha algú que vulgui presentar al·legacions, cosa que de moment no ha passat.

Els dos prototips que ha construït ja tenen destí al Baix Montseny ja que Lluís Muñoz ha decidit fer-ne donació un a l'Hospital de Sant Celoni i un altre a l'Ajuntament de Santa Maria de Palautordera. Està convençut que amb les mesures sanitàries i d'higiene que s'han de tenir en aquesta crisi del coronavirus el dispensador que ha projectat és una bona eina i ja té algunes petites comandes per servir però també content per l'interès que ha mostrat en l'aparell Ferrocarrils de la Generalitat.
 

Dispensador que Lluís Muñoz ha donat a l'Ajuntament de Santa Maria dse Palautordera Foto: Mariano Pagès