El Baix Montseny agafa el ritme de la fase 1 de la desescalada

L'obertura de les terrasses han tornat a agafar protagonisme

Terrasses a la plaça de la Vila de Sant Celoni
Terrasses a la plaça de la Vila de Sant Celoni | Jordi Purtí
Redacció
25 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:45h
Cinc municipis del Baix Montseny -els de la Regió Sanitària de Girona- tota la setmana passad ja van entrar en fase 1 i desa d'aquest dilluns 25 de maig s'hi han afegit els altres dotze municipis -els de la Regiò Sanitària Metropolitana Nord-. Amb la totalitat de la comarca natural avançant en el deconfinament es va normalitzant una situació que la crisi sanitària del coronavirus Covid-19 havia aturat de cop.

Des de primera hora d'aquest matí les terrasses dels dotze municipis que han entrat avui en fase 1 han tornat a tenir protagonisme als carrers i places i els clients han pogut fer els primers cafès i esmorzars en els bars i restaurants i recuperar unaq sensació impossible de fer des del 16 de març.

En qualsevol cas la normalitat absoluta no ha arribat ja que abans de seure cal dirigir-se al personal de l'establiment, s'ha de mantenir una distància de dos metres entre taula i taula, no es pot entrar dintre el local, els grups de perones no poden ser més de deu, les taules i cadires s'han de desinfectar cada vegada després d'un servei, el pagament s'ha de fer preferiblement amb targeta, el comsum només es pot fer a taula i l'horari de tancament és les onze de la nit com a màxim.

Però a partir d'avui no només hi ha la novetat de les terrasses dels restaurants ja que es poden fer reunions familiars o amb amics de màxim deu persones.  També dues persones que no convisquin juntes poden anar en un vehicle privat, el petit comerç amb locals de menys de 400 m2 poden obrir sense cita prèvia i un aforament del 30%.

També es pot anar a segones residències si el desplaçament és dintre de la mateixa regió sanitària, els esportistes professionals o federats poden entrenar en tota la regió sanitària. La pràctica esportiva d'oci només es pot fer dins del municipi. La pràctica de l'esport es permet en grups de fins a deu persones.

Les vetlles es permeten amb un màxim de quinze persones a l'aire lliure i deu a l'interior i els enterraments. També varia el passeig de la població infantil (fins a 13 anys) ja que no hi ha limitació a un adult per cada grup de passeig com fins ara.