Set pobles del Baix Montseny de menys de 10.000 habitants ja no tenen horaris i poden obrir bars i restaurants

Aquesta disposició entra en vigor aquest mateix divendres i també beneficia la Batllòria

Els municipis de menys de 10.000 habitants ja poden obrir bars i restaurants
Els municipis de menys de 10.000 habitants ja poden obrir bars i restaurants | Adrià Costa
NacióDigital
22 de maig del 2020
Actualitzat a les 18:35h
El govern espanyol ha publicat al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) una ordre segons la qual s'eliminen les franges horàries en municipis de menys de 10.000 habitants que estiguin en fase 0 i 1. A més, podran obrir bars i restaurants per al seu consum a l'interior amb certes condicions. D'aquesta nova ordre se'n podran beneficiar set municipis del Baix Montseny: Arbúcies, Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Montseny, Sant Feliu de Buixalleu i Sant Hilari Sacalm. A més, l'ordre ministerial també beneficia la Batllòria per ser un nucli de menys de 10.000 habitants i que, en aquest cas, es valora de manera independent de Sant Celoni. 

Al Baix Montseny hi ha altres deu municipis que no arriben als 10.000 habitants, però, per la seva densitat de població per cada quilòmetre quadrat supera els 100 habitants que marca l'ordre publicada al Butlletí Oficial de l'Estat. Són Breda, Hostalric, Llinars del Vallès, Riells i Viabrea, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra que no es podran acollir a aquest relaxament de la desescalada. Els municipis de la Selva, però, ja són en fase 1 des de dilluns i aquesta disposició no els impedeix continuar tenint les terrasses obertes. Només afecta a l'interior del local.

Aquesta disposició entra en vigor aquest mateix divendres. Els municipis han de tenir una densitat inferior a 100 habitants per quilòmetre quadrat. Podran assistir als velatoris 15 persones en espais tancats i 25 a l'aire lliure. També es podrà anar al temple si no es supera el 50% de l'aforament. Estarà permès que obrin també les biblioteques, amb un terç de l'aforament.