Santa Maria de Palautordera fomenta l'ús de la deixalleria

Portar els residus especials i voluminosos a la deixalleria pot suposar un descompte del rebut de les escombraries d'un màxim del 10%

Redacció
03 de novembre del 2012
Deixalleria de Santa Maria de Palautordera
Deixalleria de Santa Maria de Palautordera | Jordi Purtí
Deixalleria de Santa Maria de Palautordera Foto: Jordi Purtí

En el darrer ple celebrat a l'Ajuntament de Sant Maria de Palautordera, l'alcalde Jordi Xena va dir que Palau és un dels municipis de la comarca que menys reciclatge porta a terme i que seria bo canviar els hàbits perquè reciclar també comporta un estalvi important al rebut de les escombraries.

En aquest sentit, des de l'àrea de Medi Ambient s'explica que seleccionar els residus en origen és la millor via per posteriorment poder-los gestionar correctament. Una de les eines que disposa Palau és el servei de deixalleria, per recollir els residus especials i voluminosos. Per fomentar-ne l’ús l’Ajuntament bonifica els usuaris habituals puguin gaudir d’una reducció de l‘import de la taxa. A l’Ajuntament o a la deixalleria es pot recollir un carnet d’usuari, on l’encarregat de la deixalleria hi registrarà les aportacions fetes durant l’any.
 
Caldrà portar el carnet, a l’Ajuntament, abans del 10 de gener del 2013, per gaudir del descompte de la taxa de l’any 2013. Es recalca que per gaudir d'un descompte no cal que totes les caselles no estiguin segellades. El descompte serà proporcional al nombre de caselles marcades, amb un descompte màxim d’un 10%.