L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm reparteix mascaretes a majors de 70 anys

El dijous 21, diumenge 24 i dilluns 25 de maig es repartiran unes 2.000 mascaretes a persones grans empadronades al municipi

L'Ajuntament de Sant Hilari repartirà 2.000 mascaretes entre la població major de 70 anys
L'Ajuntament de Sant Hilari repartirà 2.000 mascaretes entre la població major de 70 anys | AJSHS
Redacció
20 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:34h

L'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm organitza una entrega de mascaretes a persones de 70 anys o més, empadronades al municipi, per facilitar el compliment de les mesures de prevenció recomanades per les autoritats sanitàries, fer front a la pandèmia de Coronavirus i protegir la salut de la ciutadania d'aquest municipi.

El col·lectiu de majors de 70 anys ha estat considerat de risc davant l'amenaça del coronavirus i és per aquest motiu que les regidories de Salut i Gent Gran han apostat per proporcionar-los fins a 2.000 mascaretes.

Per evitar l'acumulació de ciutadans s'han previst diversos dies d'entrega de mascaretes. A més, la recollida la pot fer qualsevol persona només aportant el DNI (original o còpia) del destinatari de les mascaretes, i una mateixa persona pot fer la recollida de mascaretes d’altres veïns i veïnes.

El punt de recollida de les mascaretes serà davant del Museu Guilleries (a l'edifici de la cooperativa)el dijous 21 i el dilluns 25 de les 11 del matí a les 1 del migdia i diumenge 24 de 10 del matí a 1 del migdia. Si alguna persona no es pot desplaçar fins el punt de recollida o no pot desplaçar-hi algú en nom seu, pot telefonar a l'Ajuntament i li faran arribar les mascaretes.

Des de la regidoria de Salut es vol deixar clar que les mascaretes són una bona mesura de prevenció, però no es pot obviar que  les mesures més efectives són la distància de seguretat i la higiene de mans freqüent. Les mascaretes són una mesura de protecció complementària, sempre que s'utilitzin correctament.

Cada destinatari rebrà dues mascaretes, una de tipus quirúrgic i ina altra de cotó. Aquestes últimes, confeccionades pel grup de voluntaris i voluntàries de Sant Hilari Sacalm, que fins avui han elaborat un total de 4.200 mascaretes de cotó i 450 bates de plàstic.