Territori i Sostenibilitat té previst invertir més de 12 milions d'euros al Baix Montseny

Millores a diversos punts de la C-35, més bona connectivitat als polígons de Sant Celoni, rotonda a Riells i Viabrea i vies ciclistes a diversos municipis són algunes de les obres que es volen portar a terme

V ia ciclista entre Breda i Riells i Viabrea
V ia ciclista entre Breda i Riells i Viabrea | Jordi Purtí
21 de maig del 2020
Actualitzat a la 13:56h
La visita del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a Sant Celoni va servir també per donar a conèixert un bon nombre d'actuacions a diversos punts del Baix Montseny. Millor connectivitat als polígons industrials de Sant Celoni, la construcció d'una rotonda a Riells i Viabrea, la millora del pas de vianants que connecta la Batllòria amb Riells i Viabrea, vies ciclistes per comunicar diversos municipis del Baix Montseny com Sant Celoni, Gualba Riells i Viabrea i Breda i la millora del ferm a diferents punts de la comarca natural són algunes de les obres anunciades per Damià Calvet, més enllà de les passeres que ja s'estant acabant de construir a Sant Celoni. Territori i Sostenibilitat per executar tots aquests projectes invertirà més de 12 milions d'euros. En aquest àmbit de la C-35, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha explicat que són un conjunt de projectes per a millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit.

Carreteres C-35 i GI-552

Millora de la intersecció entre les carreteres C-35 i GI-552 i obres complementàries, entre Sant Celoni i Riells i Viabrea: Durant aquest mes, es licitaran les obres per a substituir l'actual intersecció en T entre la C-35 i la GI-552 per una rotonda de 42 metres de diàmetre per a facilitar i fer amb millors condicions de seguretat les maniobres. Així mateix, s'adaptarà el pas inferior de vianants a persones amb mobilitat reduïda. El pressupost previst és d'1,3 milions d'euros. Calvet ha posat en valor que la construcció de la rotonda "millorarà l'entrada a Riells i al barri de la Batllòria", de Sant Celoni.

Ferm de la C-35 a Sant Celoni i Vilalba Sasserra

Millora del ferm i implantació model 2+1 a Sant Celoni: Està finalitzant la redacció del projecte constructiu de la millora de la carretera C-35 al seu pas pel terme de Sant Celoni, amb la implantació del model 2+1. L'actuació abasta 4,5 quilòmetres i inclou la formació d'un carril addicional en un sentit o altre, alternadament, i, segons el tram, la separació de fluxos mitjançant el reforç de la senyalització horitzontal. Així mateix, el projecte implementa altres actuacions, com la millora de ferm. Es preveu licitar l'obra aquest estiu, amb un pressupost estimat de 4,3 milions d'euros.

Millora del ferm i implantació model 2+1 de la C-35 entre Sant Celoni i Vilalba Sasserra. Es preveu la millora de la seguretat viària i la fluïdesa del trànsit en un tram de 5,5 quilòmetres, mitjançant la millora del ferm i la implantació del model 2+1. El Departament està finalitzant la redacció del projecte constructiu i es preveu que les obres tinguin un cost estimat de 4,4 milions d'euros.
 

Pas elevat sobre la C-35 a Sant Celoni Foto: DTES


Polígons de les Borrelles i Molí de Les Planes a Sant Celoni

Reordenació d'accessos a la carretera C-35, als polígons les Borrelles i el Molí de les Planes, a Sant Celoni. Calvet ha anunciat aquest nou projecte per millorar la connectivitat de la carretera amb els sectors d'activitat econòmica i ha explicat que ha començat la redacció del projecte constructiu de la reordenació dels accessos als polígons industrials de Sant Celoni situats al voltant de la carretera C-35 les Borrelles i el Molí de les Planes, amb l'objectiu de millorar la funcionalitat i la seguretat de la carretera. Aquesta actuació està valorada en 1,4 milions d'euros

Vies ciclistes a Sant Celoni, Gualba, Breda i Riells i Viabrea

Via ciclista Sant Celoni – Gualba – Riells i Viabrea: Pròximament, es licitarà la redacció del projecte constructiu de la via ciclista entre Sant Celoni, Gualba, la Batllòria i Riells i Viabrea, en el marc dels treballs que du a terme per a configurar una anella ciclista que connecti el Baix Montseny. En aquest sentit, el Departament té en fase avançada de construcció la via ciclista entre Riells i Breda i va finalitzar la tardor de 2018 la via entre el nucli urbà de Santa Maria de Palautordera i l'estació de tren.

Calvet ha recordat que la via ciclista "és una actuació molt demandada pel territori", atès que servirà per "configurar una veritable anella ciclista que articuli la mobilitat sostenible al territori". Encaixarem la construcció de la via ciclista amb tota l'obra de transformació de la C-35", ha assegurat el conseller. No s'ha facilitat cap pressupost.

Rotonda Santa Maria de Palautordera

Així, a més de les obres en marxa a Sant Celoni, el Departament ha executat recentment una nova rotonda a la C-35 a Santa Maria de Palautordera, en l'encreuament amb la BV-5301, amb un pressupost de 500.000 euros.