El conseller Calvet diu que les passeres per a vianants a la C-35 a Sant Celoni podrien estar acabades a finals de juny

Aquesta actuació té un pressupost d'1,3 milions d'euros i permetrà la connexió entre el nucli urbà i el polígon industrial i el Pertegàs

Damià Calvet durant la visita de les passarel·les a la C-35 a Sant Celoni
Damià Calvet durant la visita de les passarel·les a la C-35 a Sant Celoni | DTES
Redacció
20 de maig del 2020
Actualitzat a les 16:23h
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat avui, acompanyat de l'alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia, les obres de construcció de dues passeres per a vianants a la C-35, al seu pas pel municipi, que s'han reactivat després de l'aixecament de la suspensió d'obres per la pandèmia del coronavirus. Aquesta actuació, amb un pressupost d'1,3 milions d'euros, permetrà millorar la connexió entre el nucli urbà i el polígon industrial de les Planes i també amb el Pertegàs, així com afavorir la seguretat viària.

Durant la seva visita, el conseller ha recordat que el Departament "ha reactivat obres per valor de 135 milions d'euros" a tot Catalunya, i ha assegurat que "com a Departament estem abocats a que la represa d'obres públiques formi part de la reactivació econòmica que necessita el país" després de la pandèmia de la Covid-19. "Estem impulsant una obra pública que millora les condicions dels territorials, donant un missatge de confiança", ha volgut subratllar Calvet.

 Millora de la connexió per a vianants

En el cas de la carretera C-35, al voltant de Sant Celoni, registra un trànsit intens, amb una mitjana d'uns 25.000 vehicles al dia. L'actuació en marxa, molt demanada pel territori, permet millorar la connexió entre un costat i altre de la carretera, atès que els encreuaments de vianants entre les dues bandes de la via en aquest m"és una obra molt necessària, perquè la C-35, que registra un trànsit molt intens, exigeix d'una millora continuada".

En concret, els treballs consisteixen en la construcció d'una passarel·la per a vianants i ciclistes sobre la C-35 a l'altura del quilòmetre 57 i, a uns 400 metres de distància, la formació d'una passarel·la, també per a vianants, adossada al lateral dret de l'actual pont de la carretera sobre la riera de Pertegàs. Els treballs van començar l'octubre passat i van quedar interromputs per la declaració de l'estat d'alarma com a conseqüència de la Covid-19. Es van reprendre el 7 de maig passat i es preveu que entrin en servei entre el juny i el juliol.

 Nova passarel·la sobre la C-35

La nova passarel·la sobre la C-35 està formada per una estructura metàl·lica i forjat mixt i inclou dos estreps de formigó armat, dues rampes, escales i replans de connexió també de formigó. La passera, amb una forma curvilínia, té una amplada de 2,5 metres. Les rampes d'accés per a facilitar el pas a les persones amb mobilitat reduïda tenen 107 i 130 metres de longitud, respectivament.

En aquests moments, l'estructura de la passera està acabada i resta dur-hi a terme la prova de càrrega i la pavimentació, així com executar  altres treballs com la il·luminació. Calvet ha valorat que la passera "donarà molta funcionalitat a Sant Celoni, connectant el nucli residencial amb les zones d'activitat econòmica". El conseller de Territori i Sostenibilitat ha detallat que la passera s'ha dimensionat "preveient futures ampliacions" i també les diverses obres de millora previstes pel Departament a la C-35.
 

La passera elevada sobre la C-35 que podria entrar en servei a finals de juny Foto: DTES


Eixamplament del pont sobre la riera

 L'altra actuació consisteix en l'eixamplament, aigües avall, del pont actual de la C-35 sobre la riera de Pertegàs amb una estructura metàl·lica, per a facilitar el pas de vianants "i incorporant una via ciclista", ha afegit Calvet. El pont s'eixamplarà en 2,3 metres, en voladís, al llarg de 50 metres de longitud.

 Les activitats que actualment queden per acabar aquest eixamplament són l'aglomerat del pont –que s'executarà durant la nit d'avui dimecres 20, a demà dijous 21 i la de demà a divendres, 22- la instal·lació de la barana per a vianants i ciclistes, la senyalització horitzontal i vertical, i la il·luminació.

 Addicionalment, l'obra inclou la pavimentació amb formigó el tram de vorera que discorre des de la nova passarel·la i l’ampliació del pont sobre la riera.

 
Arxivat a