Cinc municipis del Baix Montseny sí que seran a fase 1 dilluns

Es tracta d'Arbúcies, Breda, Hostalric, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu

Breda passa a fase 1 però Sant Celoni seguirà a fase 0
Breda passa a fase 1 però Sant Celoni seguirà a fase 0 | Jordi Purtí
16 de maig del 2020
Actualitzat a les 15:18h
Són l'altra cara de la moneda. Són els pobles del Baix Montseny que sí que passen a la fase 1 i que a partir de dilluns viuran una mica diferent la crisi sanitària de la Covid-19 ja que tindran una mica més de llibertat. Són els veïns i veïnes d'Arbúcies, Breda, Hostalric, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu. Cinc municipis de la comarca de la Selva emmarcats en la subcomarca del Baix Montseny i, pel fet de pertànyer a la Regió Sanitària de Girona, a partir del 18 de maig tindran el privilegi que ahir a la tarda els va donar el govern espanyol de fer un pas més i passar de la fase 0 a la fase 1.

La consellera de Salut, Alba Vergés, dimecres ja va proposar al govern espanyol que la Regió Sanitària de Girona pogués avançar en la desescalada una situació que en el propi Baix Montseny va passar una mica de puntetes -no pas a NacióBaixMontseny- ja que l'endemà es va proposar el pas a fase 1 del Baix Montseny però que, a instàncies oficials, només es referia als dotze municipis baixmontsenyencs del Vallès Oriental.

Quan ahir al vespre el Ministeri de Sanitat, amb el ministre Salvador Illa al capdavant (La Roca del Vallès, Vallès Oriental), va decidir que el Baix Montseny no passava a fase 1 i amb tot el rebombori que aquest fet està provocant, per efecte dominó va ocasionar moments de desconcert entre els veïns d'aquests municipis selvatans ja que no acabaven de tenir clar si passaven de fase o no. Des dels estaments oficials sempre es refereixen al Baix Montseny parlant de municipis del Vallès Oriental, però en cap cas dels de la Selva. Pel que ha pogut saber NacióBaixMontseny alguns alcaldes i regidors d'aquests pobles van rebre força trucades demanant explicacions.

En definitiva, cinc pobles del Baix Montseny sí que seran a fase 1 dilluns i la decisió suposarà canvis substancials en les rutines de la població. La gran novetat respecte a la fase 0 són les trobades amb amics i familiars, que ja estaran permeses sempre mantenint les mesures de seguretat habituals. A partir de la fase 1 també tornen a obrir les terrasses, però amb un aforament limitat del 50% i amb unes estrictes mesures higièniques. Cal tenir present que en els territoris on es flexibilitzen les restriccions no està permesa la mobilitat entre regions a  excepció de per anar a treballar.