Dotze pobles del Baix Montseny seguiran finalment en una fase 0 amb menys restriccions

Passen a la fase 1 els1 cinc municipis baixmontsenyencs de la demarcació de Girona

Pas barrat a les rodalies de la Sagrada Família
Pas barrat a les rodalies de la Sagrada Família | Martí Urgell
15 de maig del 2020
Actualitzat el 16 de maig a la 1:02h
Oficial: els dotze municipis del Baix Montseny de la demarcació de Barcelona seguiran en fase 0. Així ho ha comunicat el govern espanyol aquest divendres a la tarda. Sanitat, doncs, ha decidit no fer cas de les proposta del Departament de Salut. En aquest sentit, el ministre Salvador Illa ha precisat que "hem decidit amb la consellera Vergés donar-nos uns dies més per analitzar la situació".

Per tant, gerra d'aigua freda per als habitants de Campins, Fogars de Montclús, Gualba, Llinars del Vallès, Montseny, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra.

En aquest sentit, l'alcalde de Sant Celoni, Raül Garcia, ha dit a NacióBaixMontseny que "no ens han reconegut per no ser una entitat territorial prou diferenciada". "Ha fet nosa el Baix Montseny", denuncia el batlle, que també critica que la notícia arribi "el dia que han donat d'alta l'única persona ingressada al nostre hospital per la Covid-19 ens diuen que no".