Sant Hilari Sacalm ja navega a tota velocitat gràcies a Goufone

La Fibra Òptica ja és una realitat a Sant Hilari Sacalm després d’una lluita incansable per part del consistori per aconseguir que una empresa apostés per el desplegament a la capital de Les Guilleries

Ajuntament Sant Hilari Sacalm
Ajuntament Sant Hilari Sacalm | AJSHS
Redacció
12 de maig del 2020
Actualitzat a les 19:07h
Sant Hilari Sacalm, des del dissabte 9 de maig, disposa de fibra òptica a tot el seu municipi. Just ara fa un any, representants de l'empresa Goufone presentaven a la Sala Noble de l'edifici de La Cooperativa, el Pla de desplegament municipal de Fibra Òptica i exactament 365 dies després tots els hilariencs i les hilarienques, particulars i empreses, tenen a l'abast una connexió de Fibra Òptica moderna i eficient.

Goufone, és l'única empresa que ha apostat fermament per desplegar la fibra a tot el municipi, i és que l'empresa nascuda a Vic ara fa 10 anys té com a un dels principals objectius poder oferir solucions adaptades a les necessitats dels seus usuaris, fent que la seva activitat contribueixi al desenvolupament del territori on són presents (altres operadors oferien fibra a certes zones del municipi i no estaven disposades a desplegar fibra a la resta del poble).

Sant Hilari Sacalm esperava des de feia anys l'arribada de la fibra, cabdal per al desenvolupament econòmic del municipi i és que la capital de les Guilleries, lluny dels eixos principals de comunicació terrestre, necessita una comunicació per xarxa ràpida i de qualitat.
L'Ajuntament de Sant Hilari ha treballat incansablement per poder assolir el desplegament a tot el territori assumint un cost de 28.000 euros dels que un 50% estan subvencionats per la Diputació de Girona. El consistori agraeix la participació de l'ens provincial i sobretot l'aposta i l'interès de Goufone per desplegar a Sant Hilari assumint també bona part de la inversió, essent una empresa que es caracteritza per un tracte proper, ser una empresa "de casa", especialista i transparent.