La propagació de la Covid-19 s'estabilitza al Baix Montseny

Les quatre ABS de la comarca natural han registrat només 15 positius en una setmana

Personal sanitari del CAP de Breda / arxiu
Personal sanitari del CAP de Breda / arxiu | AJB
Redacció
11 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:10h
Les darreres dades actualitzades que ha fet públiques el Departament de Salut relacionades amb la pandèmia del coronavirus Covid-19 al Baix Montseny indiquen que han registrat un total acumulat de 509 de persones infectades pel virus basant-se en les xifres de les quatre Àrees Bàsiques de Salut (ABS) del Baix Montseny. Uns registres que marquen una tendència estabilitzadora pel que fa a les infeccions ja que en els darrers set dies hi ha hagut un total de "només" 15 casos positius més, cap cas en les darreres vint-i-quatre hores.

Les últimes dades mantenen que a l'ABS on hi ha més casos positius registrats és de l'Alt Mogent -formada pels municipis de Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor i Vilalba Sasserra- amb 170 positius de coronavirus acumulats (tres més que fa una setmana) amb una taxa estandaritzada per 10.000 habitants de 81,47 habitants. En aquesta ABS es computen 730 casos sospitosos acumulats (169 més en set dies), és a dir, els que corresponen a persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica (PCR o test ràpid) amb resultat positiu. Tots ells són casos activats pel servei de vigilància epidemiològica.

A l'ABS de Sant Celoni -que engloba els municipis de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera, Campins, Montseny, Fogars de Montclús, Gualba i Vallgorguina- hi ha 140 casos positius acumulats (dos més que fa una setmana) i 473 casos sospitosos acumulats (60 més en els darrers set dies) amb una taxa estandaritzada per 10.000 habitants de 39,18 habitants.

Segons les dades del Departament de Salut a l'Àrea Bàsica d'Arbúcies i Sant Hilari Sacalm -integrada per aquests dos municipis- el número acumulat d'infectats per Covid-19 és de 136 (10 més que fa una setmana) i 275 de casos sospitosos acumulats (33 més que fa una setmana) amb una taxa estandaritzada per 10.000 habitants de 108,01 habitants.

I a l'Àrea Bàsica de Salut de Breda - Hostalric que engloba aquests dos municipis més els de Sant Feliu de Buixalleu, Riells i Viabrea i Massanes el número de casos positius acumulats és de 63 (els mateixos que fa una setmana) i els sospitosos acumulats 231 (137 més que la setmana passada) amb una taxa estandaritzada per 10.000 habitants de 48,46 habitants.