Més de dues mil persones del Baix Montseny reben ajuda alimentària per la crisi de la Covid-19

En pocs dies la xifra ha crescut un 53% i s'atenen 620 famílies en situació vulnerable

Un  dels lliuraments alimentaris que fan els voluntaris de Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny
Un dels lliuraments alimentaris que fan els voluntaris de Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny | CR Sant Celoni i Baix Montseny
09 de maig del 2020
Actualitzat a les 11:29h
La crisi del coronavirus Covid-19 està fent estralls a les famílies més vulnerables i la xifra cada vegada és més elevada. Des del començament de la pandèmia ja són 2.170 persones del Baix Montseny que reben ajuda alimentària directa des de Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny atenent a les necessitats de 620 famílies cada mes, un creixement del 53% en només setze dies.

El president de Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny, Jordi Garcia, considera que es tracta d'una xifra esfereïdora i que la situació de crisi sanitària està comportant una crisi social molt gran. En aquest sentit ha assenyalat que des de l'entitat els més de 30 voluntaris i personal tècnic estan treballant per gestionar aquest moment i en només dos mesos han fet 1.023 trucades de seguiments a persones amb vulnerabilitat social, 90 lliuraments a domicili d'aliments i farmàcia, 56 lliuraments de material d'entreteniment per a gent gran, 3 acompanyaments emocionals a domicili i s'han lliurat 120 targetes precarregades.

Jordi Garcia insisteix en la importància del programa "Creu Roja Respon", un pla específic per atendre persones que es troben en situació de risc. Una iniciativa de compromís social que té la intenció de perllongar-se una vegada s'acabi l'estat de confinament perquè caldrà seguir ajudant les persones i les famílies per poder sortir de la situació de vulnerabilitat en què es troben.

En aquests darrers dos mesos són diverses les empreses, organitzacions polítiques i entitats que han col·laborat fent aportacions econòmiques o alimentàries emmarcades dintre d'aquest programa de caire social i solidari. Les necessitats són molt altes i el president de Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny fa una crida perquè se segueixin fent aportacions i posa en valor el fet que veïns de la comarca natural s'organitzin en campanyes de recollida d'aliments.