El ple telemàtic de l'Ajuntament de Sant Celoni aprova una modificació de crèdit per fer front al coronavirus

200.000 euros per subvencionar el sector comercial i serveis, 100.000 euros per ajudes socials i 298.000 euros per liquiditat de les àrees

08 de maig del 2020
Actualitzat a les 12:42h
Primer ple telemàtic de l'Ajuntament de Sant Celoni
Primer ple telemàtic de l'Ajuntament de Sant Celoni | NBM
L'Ajuntament de Sant Celoni ha celebrat el seu primer ple telemàtic amb diversos punts sobre en l'ordre del dia referits a la crisi sanitària de la Covid-19. D'aquesta manera tots els grups que conformen el plenàri han donat suport a una modificació de crèdit que destina 200.000 euros del romanament per subvencionar el sector comercial i de serveis i uns altres 100.000 euros en partides d'ajuts socials i despeses per dotar de liquiditat a les àreees municipals com la de Comunitat. 298.000 euros es destinen a partides de subministraments i manteniment de les àrees per diusposar de liquiditat i entomar els propers mesos.

Malgrat la unanimitat de tots els grups municipals (JxCat, ERC, PSC i CUP), hi ha divergències en la manera d'entendre en com s'ha d'actuar. Per la seva banda, el PSC hi ha donat el seu suport perquè està d'acord en que s'ha de protegir als que més pateixen  la crisi de la Covid-19 com els petits comerciants, petits empresaris i treballadors que han perdut la seva feina. "Dies enrere vàrem presentar la proposta de constituir una mesa per a la reactivació econòmica i social i ja està en marxa", ha dit Eduard Vallhonesta, portaveu del Grup Municipal del PSC remarcant que seguint en aquesta línia estaran sempre al costat del govern municipal.

Per part de la CUP el desmarcatge ha estat més intens dient que no els agrada la modificació de crèdit "però entenem que la càrrega simbòlica és molt gran i per tant, no ens volem pas oposar a aquestes primeres mesures", ha manifestat el regidor Gerard Carot. De tota manera des de la CUP es demana la celebració, més aviat que no pas més tard, d'un ple monogràfic sobre aquestes qüestions. Consideren que l'equip de govern ja va tard en matèria d'ajuts socials que qualifiquen d'insuficients. Una qüestió que no ve d'ara en temes d'habitatge o gent gran. Tampoc no acaben de veure clar con encaixen algunes mesures en un pla holístic per fer front a la crisi "tenim la sensació que té més de pedaç a la gestió que de resposta a l'emergència a la pandèmia i a les portes d'una crisi econòmica que serà monumental".

L'alcalde Raül Garcia destaca la base de subvencions al sector empresarial afectat per la crisi i les ajudes socials que s'estant aplicant com a resposta i que serveixen per aturar el cop que estan rebent els col·lectius més afectats per la crisi de la Covid-19. Destaca també la feina que s'està fent des de totes les àrees municipals "modèstia a part agrair la tasca de l'equip de govern (JxCat - ERC) i els tècnics municipals que en unes condicions laborals precàries estan fent una feina ingent". L'alcalde de Sant Celoni remarca que se segueix treballant per donar respostes. En aquest sentit també s'ha modificat l'ordenança d'ocupació de l'espai públic i d'aquesta manera el sector de la restauració no haurà de pagar els dies que a causa de la crisi sanitària no han pogut ni podran utilitzar.

La modificació de crèdit també té apartats referenciats a obres, amortització de deute i inversions.

 
Arxivat a