coronavirus

La contractació a l'abril al Vallès Oriental va ser un 54% inferior a fa un any

A Sant Celoni per ser un municipi més industrial es va notar menys el descens. En total es van registrar 5.765 contractes a la comarca, uns 6.000 menys que el 2019.

per Redacció , 8 de maig de 2020 a les 06:58 |
La contractació baixa a la comarca de forma contundent. | NacióDigital
El passat mes d'abril al Vallès Oriental es van registrar 5.765 contractes, uns 6.000 menys que el mateix període de l'any passat. Això representa un descens del 54%. Segons ha avançat l’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal amb les dades de contractació del mes de març, les xifres mostren "els efectes de la crisi humanitària que vivim". Tots els municipis de la comarca registren una caiguda important de la contractació, un descens que arriba a ser més escàs només en alguns municipis que, com Martorelles o Sant Celoni, tenen un perfil molt industrial i desenvolupen tasques vinculades als sectors essencials, la qual cosa compensa les pèrdues de contractació que s’hagin registrat en altres sectors.

A Catalunya, s’ha registrat també una forta reducció de la contractació laboral. Així, respecte al mes març de 2020, la variació relativa del contracte ha estat del 46% i del 26% respecte la xifra de contractes de fa un any.  


 

Participació