El Vallès Oriental suma 2.732 aturats més

Ja hi ha 25.545 persones apuntades a les Oficines de Treball

Evolució de l'atur al Vallès Oriental
Evolució de l'atur al Vallès Oriental | CCVOr
Redacció
06 de maig del 2020
El Vallès Oriental ja compta amb 25.545 persones apuntades a les Oficines de Treball, 2.732 més que el passat mes de març.

Aquestes xifres d'atur són molt similars a les que la comarca registrava a finals de l'any 2016 i primers mesos de l'any 2017. El creixement relatiu és important, pràcticament del 12%, molt similar a l'increment registrat al conjunt de Catalunya, que ha estat del 12,2%.
 
La taxa d'atur registrat (segons càlculs de l'Observatori-Centre d'Estudis del Consell Comarcal del Vallès Oriental) se situa en 13,20%, d'acord a l'actualització feta de la població activa registral del mes de març. Comparant les dades d'atur amb les del passat mes d'abril de 2020, la tònica també és d'increment important de la xifra d'aturats en un miler de persones.
 
De fet, l'abril és un mes on l'atur acostuma a disminuir. La paralització de bona part de l'activitat econòmica provocada per la situació de pandèmia pel coronavirus SARS-CoV-2 ha estat el detonant d'aquest intens increment de l'atur l'abril de 2020 a tots els àmbits. A més, en aquest increment no estan incloses, encara, la totalitat de  les persones afectades per expedients de regulació temporal d'ocupació, en no ser considerades com a tal dins la classificació d'atur registrat.
 
L'atur registrat a les oficines de Treball de Catalunya en acabar el mes d'abril s'ha situat en 467.810 persones aturades. Interanualment, l'atur ha crescut un 22,6% a Catalunya, xifra que suposa 86.212 persones aturades més que l'abril de 2019.