La sortida al carrer d'aquest dissabte es farà per franges horàries

El ministre Illa comunicarà els detalls dels horaris aquest dijous a la tarda

Els infants ja van poder sortir al carrer diumenge passat.
Els infants ja van poder sortir al carrer diumenge passat. | Adrià Costa
NacióDigital
30 d'abril del 2020
Actualitzat a la 13:06h
El govern espanyol rectifica. La Moncloa ha comunicat aquest dijous que, després d'analitzar l'evolució de les dades de la pandèmia, aquest dissabte es permetrà als adults sortir al carrer a passejar i fer esport per franges horàries. Això ho ha acordat el comitè presidit per Pedro Sánchez. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, en concretarà els detalls en una roda de premsa aquesta tarda.

D'aquesta forma, l'executiu de Pedro Sánchez rectifica finalment la seva pretensió inicial i adopta horaris per a les sortides al carrer en la línia dels plantejaments del Govern i d'altres autonomies. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, compareix a aquesta hora al Congrés, però no està previst que concreti aquestes franges fins a una roda de premsa prevista per a les sis de la tarda d’aquest dijous.

Segons La Moncloa, el Comitè Tècnic per a la Desescalada –integrat pels quatre vicepresidents i sis ministres– ha adoptat la decisió en vista de "les dades que mostren la bona evolució de la pandèmia a Espanya". Les franges s'aprovaran en una ordre ministerial que recollirà aquestes “noves mesures d'alleugeriment per a la població dins del confinament establert al decret d'estat d'alarma”.

Durant la seva compareixença al Congrés, Illa ha assegurat que el compliment "exemplar" de la ciutadania ha estat clau en la situació actual de la pandèmia i ha dit la progressió de la pandèmia ha permès introduir “mesures d'alleujament”.

"Però igual que tots hem entès les mesures de confinament és imprescindible que siguem responsables amb la flexibilitat, ara més que mai", ha afegit Illa. En aquest sentit, ha dit que no es pot abaixar la guàrdia i que cal seguir amb "cautela".

Illa ha dit que la tendència és clarament descendent i que tot i l’augment de tests, el nombre de contagis confirmats no ha augmentat exponencialment.

Illa ha explicat que el seu executiu encara dissenya les condicions d'aquesta sortida de dissabte. "Hem treballat amb noves mesures perquè la resta de la població surti, un període de temps i condicions que estem acabant d’ultimar". "Avui tenim previst publicar una ordre que contindrà les condicions", ha dit.