Els boscos privats del Baix Montseny entre els més afectats pel temporal Gloria

El Consorci Forestal de Catalunya quantifica, en el global del territori, en més d’un milió i mig d’euros els danys causats

Arbres caiguts en un bosc de la comarca natural
Arbres caiguts en un bosc de la comarca natural | CFC
Redacció
30 d'abril del 2020
Actualitzat a les 11:37h
El Consorci Forestal de Catalunya valora els danys causats pel temporal Gloria a finques de titularitat privada a Catalunya en 1.600.000 euros, amb uns desperfectes que han afectat prop de 800 hectàrees i 500 quilòmetres de camins.

Els efectes del temporal van provocar la caiguda de centenars d'arbres de diferents espècies, amb una especial afectació a boscos de coníferes i pollancres, així com a plantacions joves. Les zones més castigades van ser les comarques de la Selva i el Vallès Oriental, on s'inclouen els boscos de la comarca natural del Baix Montseny.

A més, el vent i la gran quantitat d'aigua caiguda durant l'episodi del Gloria van provocar greus desperfectes a camins principals, secundaris i de desembosc, a més d'afectacions importants a obres com ponts, murs i guals.  

S'estima que el cost de recuperar aquestes infraestructures ascendeix als 1.600.000 euros. Aquesta valoració ha estat feta pel Consorci Forestal de Catalunya a partir de la correcció dels inventaris de danys facilitats pels mateixos propietaris forestals, que han documentat amb suport gràfic tots els desperfectes causats pel temporal. Des de Consorci s'ha fet arribar aquesta documentació al Departament d'Agricultura, amb la petició que s'incrementi el fons de contingència previst per pal·liar l'impacte del temporal Glòria en boscos privats.