Palautordera té censades 401 activitats comercials i industrials

D'acord amb el treball que ha fet la Diputació de Barcelona el sector comercial i de serveis amb el 66,3% és el més important

Redacció
31 d'octubre del 2012
Santa maria Park Un dels polígons industrials de Palau
Santa maria Park Un dels polígons industrials de Palau | Jordi Purtí
La majoria d'activitats es troben a la zona urbana Foto: Jordi Purtí

La Diputació de Barcelona acaba de fer públic el Cens d’Activitats del Municipi de Santa Maria de Palautordera que té l’objectiu d’identificar totes les activitats, públiques i privades, classificades i innòcues que es desenvolupen dintre de la població. Al mateix temps, serveix per dotar a l’Ajuntament de la informació necessària per a prendre les decisions i iniciatives oportunes conduents a la correcta gestió de les activitats, especialment de la Llei 20/2009, de 14 de desembre, de prevenció i control ambiental (LPCAA) i de la Llei 11/2009 de 6 de juliol, de regulació administrativa dels espectacles públics i activitats recreatives (LEPAR).

D’acord amb l’anàlisi que ha fet la Diputació de Barcelona i la informació obtinguda de diversos expedients s’ha pogut elaborar una llista definitiva que està formada per 401 activitats. L’ens provincial ha treballat la incidència ambiental de les activitats, la distribució de les activitats al territori, activitats per estat de legalització i activitats per sectors econòmics.

D’aquesta manera, es pot concloure que Santa Maria de Palautordera compta amb un teixit socioeconòmic en què el sector comercial i de serveis (66,3%) és el més important. En segon i tercer terme, respectivament, hi figura el sector industrial (15,2%) i el sector recreatiu (12,5%).

També es desprèn que la incidència ambiental global de les activitats del municipi és baixa, ja que el 82,6% de les activitats estant incloses en l’annex 3 (comunicació prèvia) de la LPCAA que suposa un 32,7% o són innòcues (49,9%).