boscos

Tractament aeri del control de l'eruga peluda a Vallgorguina, Arbúcies, Sant Celoni, Sant Feliu de Buixalleu i Riells i Viabrea

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca ha comunicat als ajuntaments que els treballs poden durar cinc setmanes

per Redacció , 27 d'abril de 2020 a les 12:07 |
Mortaldat d'erugues després del tractament aeri. | Agricultura
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació posa en coneixement dels Ajuntaments de Vallgorguina, Arbúcies, Sant Celoni, Sant Feliu de Buixalleu i Riells i Viabrea, entre d'altres de la comarca del Maresme que a partir d'aquest dilluns 27 d'abril està previst iniciar la campanya de tractaments aeris de control de l'eruga peluda del suro (Lymantria dispar). Aquests tractaments consisteixen en l'aplicació a Utra Baix Volum (3 l/ha) del producte biològic Bacillus thuringiensis kurstaki.

Els treballs podran perllongar-se d'una a cinc setmanes, sempre depenent de les condicions climatològiques. Els tractaments s'apliquen paral·lelament per dos equips: un equip amb avió i un altre amb helicòpter, depenent de les condicions orogràfiques del terreny.


Es tractaran amb avió els municipis: Arbúcies, Sant Feliu de Buixalleu, Riells i Viabrea Riudarenes. Es tractaran amb helicòpter els municipis: Vallgorguina, Arenys de Munt, Sant Iscle de Vallalta, Sant Celoni, Fogars de la Selva, Tordera, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella i Sant Cebrià de Vallalta.

A mida que es coneguin les dates exactes en les que es portaran a terme els tractaments el Departament ho posarà en coneixement dels municipis.  

 

 

Participació