meteorologia

VÍDEOS Plou sobre mullat al Baix Montseny

A Sant Celoni en 24 hores s'han acumulat 90 litres per metre quadrat de pluja, els rius i rieres al límit i incidències a diversos pobles de la comarca

per Jordi Purtí , 22 d'abril de 2020 a les 10:37 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.


Pluja ininterrompuda i continuada amb intensitat diversa a tot el Baix Montseny. A Sant Celoni s'han registrat en les darreres 24 hores 90 litres per metre quadrat. Entre dos quarts de deu del matí d'ahir dimarts i les sis de la tarda s'havien mesurat 23 litres per metre quadrat, però entre les sis de la tarda i les nou del vespre la pluja va ser molt més intensa acumulant en només tres hores 27 litres per metre quadrat i entre les nou del vespre d'ahir dimarts i les 8 del matí d'avui dimecres la quantitat d'aigua acumulada ha estat de 40 litres per metre quadrat. Tot plegat en un dia 90 litres que acumulats als 68 litres que ja havien caigut dilluns sumen un total de 158 litres per metre quadrat, de moment.

 

La nit del 21 al 22 d'abril s'han recollit 40 litres per metre quadrat a Sant Celoni Foto: Miquel Comas Dorca


Aquesta situació, però ha suposat la crescuda dels cabals al límit de tornar a desbordar del riu la Tordera o la riera Pertegàs, només tres mesos del pas del temporal Gloria. En aquest sentit, a Hostalric la Policia Local ha tancat els accessos als punts baixos de la riera i l'accés al pont de l'estació en direcció a Mas Caputxa.

 
 
També a Sant Antoni de Vilamajor hi ha hagut problemes per la caiguda d'un arbre a la drecera d'Alfou. Ha provocat problemes de trànsit, que ara ja estan resolts.
  Les incidències també s'han deixat notar a municipis com Riells i Viabrea i Breda.
 

 

Participació