El PSC de Sant Celoni i la Batllòria proposa activar una taula per crear un pla de reactivació econòmica i social

Eduard Vallhonesta, primer secretari del partit, ho ha traslladat a tots els partits que conformen el plenari de l'Ajuntament de Sant Celoni

Ajuntament de Sant Celoni
Ajuntament de Sant Celoni | Jordi Purtí
Redacció
22 d'abril del 2020
Actualitzat a les 8:30h
Eduard Vallhonesta, primer Secretari del Partit Socialista de Sant Celoni i la Batllòria, s'ha posat en contacte amb tots els grups municipals per traslladar-los la voluntat de construir un pacte que abordi les conseqüències socioeconòmiques de la pandèmia del coronavirus a Sant Celoni.
 
La iniciativa que proposa el PSC persegueix establir una base per al restabliment de l'activitat econòmica un cop finalitzi la pandèmia, i se centra en cinc pilars: aprovació d'avantatges fiscals per a les famílies i per als autònoms, la petita i mitjana empresa i el comerç local; la protecció de les persones més vulnerables, amb l'objectiu que ningú es quedi enrere degut a l'emergència sanitària; la protecció de llocs de treball; l'impuls de l'activitat econòmica, i el suport als tràmits i gestions online.

El pla presentat pels socialistes a la resta de partits recull un conjunt de mesures tals com la condonació de pagament de tributs com l'IBI, la Taxa de Recollida de Residus Urbans, la Taxa de Recollida de Residus Comercials i la d'Ocupació de la Via Pública, o la suspensió del pagament de l'Impost de Circulació per als afectats per un ERTO o aquelles persones que necessiten el vehicle per treballar. Així mateix, es proposa una emissió de vals per gastar en establiments locals per a les persones amb major risc de vulnerabilitat o la creació d'un servei de suport a les famílies a càrrec de persones discapacitades.

Recuperació activitat econòmica

Per a la recuperació de l'activitat econòmica un cop finalitzat l'estat d'alarma, els socialistes proposen un increment del Pla d'Inversió de l'Ajuntament, la creació d'un fons per a la contractació de persones aturades i per al manteniment d'empreses i comerços i la creació de noves empreses, així com un fons de suport a la creació de plataformes per a la venda en línia per a les empreses del municipi. Totes aquestes mesures han d'anar enfocades a donar suport als agents econòmics locals. Així mateix, des del PSC es posa el focus en la necessitat de dissenyar una campanya per a afavorir el comerç local.

Els socialistes demanen que a aquest paquet de mesures, a les quals s'hi afegeixen propostes en matèria de profilaxi, entreteniment i formació, s'hi destini al voltant d'un 12% del pressupost municipal, el que representa uns 3 milions d'euros. Des del PSC creuen que la situació excepcional que estem vivint exigeix un pressupost excepcional, i són conscients que la implementació d'aquest pla suposarà un esforç econòmic i logístic notable per part de l'Ajuntament. En aquest sentit, el PSC s'ofereix a estudiar juntament amb el Govern possibles modificacions del Pressupost 2020, recent aprovat.

La iniciativa liderada pel Partit Socialista, manifesta Eduard Vallhonesta, ha rebut la resposta positiva de tots els grups, que s'han compromès a formar una taula de treball per a acabar de consensuar el paquet de mesures.
 

Paquet de mesures PSC Sant Celoni per reactivació econòmica i social





 
Arxivat a