Santa Maria de Palautordera es declara territori català lliure i sobirà

El ple de l'Ajuntament ha votat a favor una moció amb els vots favorables de CiU, GdP-ERC i CUP i l'abstenció del PSC

Redacció
30 d'octubre del 2012
Els polítics palauencs que donen suport a la moció amb els representants de l?ANC de Palau i Sant Esteve
Els polítics palauencs que donen suport a la moció amb els representants de l?ANC de Palau i Sant Esteve | Jordi Purtí
Els polítics palauencs que donen suport a la moció amb els representants de l'ANC de Palau i Sant Esteve Foto: Jordi Purtí

Santa Maria de Palautordera s'ha declarat territori català lliure i sobirà amb els vots a favor de CiU, GdP-ERC i CUP, l'abstenció del PSC i l'absència del PP, en el decurs del ple celebrat aquesta nit passada a l'Ajuntament de Palau, gràcies a una moció impulsada pel compromís amb l'Assemblea Territorial de Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera de l'ANC i que ha tingut vuit vots a favor i tres abstencions.

La moció, a més declara els veïns i veïnes del municipi moralment lliures de lleialtat a la corona borbònica i els seus símbols, es declara els dies 12 d'octubre i 6 de desembre com a feiners i s'insta al president de la Generalitat i al Parlament de Catalunya que iniciïn en el termini més breu possible, i en tot cas abans del dia 11 de setembre del 2014, el procés de declaració de sobirania nacional catalana i convoquin, els referèndums i comicis necessaris per preparar de manera convenient la transició cap al nou estat català.

També s'insta, entre d'altres consideracions, al Parlament de Catalunya que prengui les mesures pertinents per declarar l’oficialitat de les banderes locals, comarcals, la catalana tradicional quadribarrada i les estelades, fins la seva regulació definitiva en el marc de la nova constitució catalana. Que quedin sense aplicació totes les lleis i reglaments, sentències judicials i resolucions que limitin l’ús de la llengua catalana en qualsevol àmbit de la vida pública o acadèmica catalana.

Manifestar el ple suport de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera a totes aquelles organitzacions cíviques, culturals i administratives que treballen en favor dels drets nacionals de Catalunya i de la seva emancipació com a país. Mostrar a través de l’Associació de Municipis per la Independència i conjuntament amb ella suport a l’estratègia i accions de l’Assemblea Nacional Catalana a favor de les llibertats nacionals.