Una Ruta literària «virtual» per commemorar una atípica Diada de Sant Jordi a Sant Hilari Sacalm

L’Ajuntament acosta la ruta literària a la ciutadania per celebrar un Sant Jordi en ple confinament

Un dels punts de la ruta lierària de Sant Hilari Sacalm
Un dels punts de la ruta lierària de Sant Hilari Sacalm | AJSHS
Redacció
20 d'abril del 2020
Actualitzat a les 11:01h
Sant Hilari Sacalm ofereix, entre d'altres, una ruta pel municipi que recorre diversos indrets de la vila relacionats amb un text o un autor concret. A cada lloc s'hi troba un codi QR que enllaça amb un vídeo que relaciona text i imatges amb el mateix indret.
 

Aquesta setmana de confinament celebraran un Sant Jordi (Dia Internacional del llibre) ben atípic i per commemorar-lo des de casa, l'Ajuntament penjarà cada dia a les xarxes socials, l'enllaç a un dels 8 vídeos que conformen "Una ruta literària". D'aquesta manera i des del sofà es podrà seguir seguir l'itinerari i saber una mica més dels vuit punts que conformen la ruta.


Aquesta ruta permet aproximar-se i conèixer l'origen del text o la relació de l'escriptor amb l'entorn. També vol ser un homenatge a tots aquells qui han escrit sobre Sant Hilari Sacalm, i que han fet conèixer la vila i permetent poder comprendre com ha esdevingut la població tal com es coneix avui.

Hi ha una gran quantitat de textos que fan referència a Sant Hilari Sacalm i la ruta literària n'és només una petita selecció. L'homenatge que simbolitza la ruta es vol fer-ho extensiu a tots aquells que han escrit sobre el poble així com a tots aquells que han contribuït a recollir, editar i en definitiva donar a conèixer-los.

Entre els autors referenciats hi ha Víctor Balaguer, Santiago Rusiñol, Francesc Carreres i Candi, Jacint Verdaguer, Anton Busquets i Punset, Àngel Guimerà, Prudenci Bertrana, Josep Ximeno, Frederic Culí, Xavi Clos, Vernedes, Francesc Danés, Antoni Pladevall, Àngel Serradesanferm i Fina Duran.

El començament d'Una Ruta Literària és a pocs metres de l'església, perquè aquest punt també va ser el lloc on va néixer Sant Hilari Sacalm com a poble; és on es van construir les primeres cases que serien les primeres pedres del poble que avui tothom coneix i que ha servit d'inspiració per tots aquests autors que tenen un lloc a la història local.