Gemma Calvet: \"La gent entén la necessitat d'una Catalunya independent\"

El nou fitxatge d'ERC diu que a Catalunya li cal una majoria sobiranista àmplia però no absoluta

Redacció
28 d'octubre del 2012
Sergi Sabrià i Gemma Calvet aquest migdia a Breda
Sergi Sabrià i Gemma Calvet aquest migdia a Breda | Jordi Purtí
Sergi Sabrià i Gemma Calvet aquest migdia a Breda Foto: Jordi Purtí

La jurista Gemma Calvet, número quatre a la llista d'ERC per Barcelona, diu que ha arribat l'hora de fer un nou estil de política a Catalunya, sobretot després de la manifestació de l'11S i tenint en compte la força de la gent amb ganes d'implicar-se sense ambigüitats. Calvet ho ha manifestat en el decurs d'un acte celebrat a Breda aquest migdia.

La seva intervenció ha girat bàsicament en tres eixos bàsics d'actuació com són el concepte de la dignitat com a catalans, la societat civil i la nova política i nova Esquerra. Per Gemma Calvet és una evidència la falta de projecte comú entre Espanya i Catalunya i el fet de sentir-se respectat és un dret "i l'espoli fiscal al que estem sotmesos els catalans és l'exemple més gràfic i per això molta gent entén la necessitat d'una Catalunya independent".

La mateixa gent que gràcies a la pedagogia de la crisi ha entès que la política és necessària i que se sent forta per actuar com a contrapoder i "superar els partits tancats en sí mateixos i que només actuen com a tàctica de partit per sobre de l'interès general". Per això, opina que la societat civil implica que la gent sigui el centre de la política i per tant, la nova esquerra "no pot sacrificar ni drets civils ni socials". Calvet aposta tanmateix per la profunda regeneració de la política i la manera de governar "amb el màxim de transparència econòmica, s'ha d'eradicar del tot la corrupció".

Sense majories absolutes
Gemma Calvet ha incidir en el fet que la la democràcia no pot ser d'una majoria absoluta. "A Catalunya ens cal una majoria sobiranista àmplia però que no estigui representada per un senyor o un partit". Assegura que ha arribat el moment de la generositat i la superació de dogmatismes "que ens deixin ser el que som i refundar un país des del punt de vista històric.

En la seva intervenció també ha volgut rebaixar el discurs de la por que volen implantar des de Madrid "Catalunya, i ERC ho farà,  ha d'autodefinir-se de manera inclusiva, nosaltres amb tothom". En aquest sentit diu els catalans volem ser europeus i el full de ruta "passa per negociar amb Brussel·les", conclou la número quatre de la llista d'ERC.

A l'acte d'avui a Breda, al qual hi han assistit prop de mig centenar de persones, també hi ha intervingut Sergi Sabrià, número dos de la candidatura de les comarques gironines el qual ha destacat que els catalans no hem de tenir por de fer un pas endavant "Girona ha de ser la punta de llança de l'independentisme", ha dit Sabrià.