Sant Hilari viu un Divendres Sant ben diferent

Aquest any el coronavirus deixarà sense processó els carrers de la capital de les Guilleries.

Una imatge d'arxiu del Via Crucis de Sant Hilari Sacalm
Una imatge d'arxiu del Via Crucis de Sant Hilari Sacalm | AJSHS
Redacció
10 d'abril del 2020
Actualitzat a les 19:54h

Cada any, el Divendres Sant a Sant Hilari Sacalm es celebra una de les representacions del Via Crucis Vivent més reconegudes i concorregudes del país. Aquest any però, el coronavirus deixarà sense processó els carrers de la capital de les Guilleries.

Malgrat les restriccions decretades, el poble de Sant Hilari amb l'Associació del Via Crucis Vivent al capdavant, s'han proposat que el protagonisme d'aquest especial Divendres Sant no sigui per el coronavirus si no que recaigui en el Via Crucis. Per aquest motiu, s'han organitzat crides per inundar les xarxes socials d'imatges i records dels 300 anys d'història de processons al municipi o un concurs de disfresses de personatges del Via Crucis.

Des de la regidoria de turisme s'han editat uns vídeos per tal que els més menuts puguin elaborar un autèntic casc d'armat i el seu propi tambor. També, el trivial de Sant Hilari, el joc de preguntes que ofereix aquests dies la pàgina web de l'Ajuntament, dedica aquest divendres un qüestionari especialment dedicat al Via Crucis.

Un dels moments més emotius, de ben segur serà el vespre del Divendres Sant, just a l'hora que habitualment es celebra el Via Crucis, quan la banda agafarà els instruments i farà ressonar el so de les trompetes i el retrunyir dels tambors pels carrers del municipi, mentre grans i petits, amb cascs i tambors participaran d'un Via Crucis, ben diferent.