Deu organitzacions ecologistes porten a Fiscalia la destrucció del bosc de ribera a la riera d'Arbúcies

L'actuació forestal s'ha portat a terme a Sant Feliu de Buixalleu i consideren que podria ser un delicte mediambiental

Diverses organitzacions ecologistes denuncien la tala d'arbres a la riera d'Arbúcies
Diverses organitzacions ecologistes denuncien la tala d'arbres a la riera d'Arbúcies | Naturalistes Girona
Redacció
09 d'abril del 2020
Actualitzat a la 13:34h
Deu organitzacions ecologistes porten a Fiscalia de Girona per delicte mediambiental la destrucció del bosc de ribera a la riera d'Arbúcies després de detectar a finals del mes de març, a través d'unes imatges penjades a les xarxes socials, la completa destrucció d'aquest ecosistema. Segons aquestes organitzacions l'actuació forestal "és totalment desproporcionada" i s'estèn uns quatre quilòmetres aigües avall del municipi d'Arbúcies, al terme municipal de Sant Feliu de Buixalleu.

Com vàrem informar a NacióBaixMontseny aquesta desena d'organitzacions, entre les quals hi ha la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny, han denunciat una tala massiva d'arbres deixant tota la llera i planes d'inundació de la riera sense cap tipus de vegetació arbòria i arbustiva. A més a més, remarquen, es va constatar la tala d'un bosc de verns, un hàbitat considerat com a prioritari (màxima protecció) per la Directiva Hàbitats de la Unió Europea.

 
Aquestes actuacions estarien emmarcades dins dels ajuts atorgats a l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), com a conseqüència dels efectes del passat temporal Glòria. L'ACA hauria encarregat aquests treballs silvícoles a l'empresa pública Forestal Catalana i estarien sent controlats per agents de medi ambient.
 
En total disconformitat amb aquesta actuació l'Associació de Naturalistes de Girona (ANG), la Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny (CSM), DEPANA, Ecologistes en Acció (EeA), SEO/BirdLife, ADENC, el Grup de Defensa de la Natura del Berguedà, el GEPEC, l'Associació Mediambiental Vall del Ges i IPCENA, totes elles entitats ecologistes de Catalunya, denuncien que aquests treballs forestals desmesurats són injustificables. "No només s’ha destruït un hàbitat amb la màxima protecció de la Unió Europea, sinó que s’ha deixat la llera de la riera completament desforestada, suposant això un greu perill davant noves riuades".

 
Arxivat a