Pastissers de tot Catalunya impulsen la campanya «Més mones que mai» per servir les mones de pasqua a domicili

La idea ha sorgit dels mestres xocolaters de Sant Celoni, els germans Marc i Jordi Rodellas, i ja s'hi han afegit més d'una quarantena de pastisseries

Marc Rodellas, un dels impulsors de la campanya Més mones que mai
Marc Rodellas, un dels impulsors de la campanya Més mones que mai | Jordi Purtí
03 d'abril del 2020
Actualitzat a les 11:19h

L'estat d'alarma decretat pel govern de l'Estat per contenir la propagació del coronavirus Covid-19 i que obliga al confinament domiciliari, ha afectat ja a molts sectors i activitats de tota mena. També afecta de ple la Setmana Santa i les mones de pasqua. Per això un grup de pastissers catalans, entre els quals hi ha els mestres xocolaters de Sant Celoni, els germans Jordi i Marc Rodellas, s'han unit i han impulsat la campanya Més mones que mai per trobar la manera de poder-les servir a domicili.

Marc Rodellas ha explicat que s'estan adaptant a la nova situació amb consciència i resignació però també amb solidaritat i, en molts casos, amb enginy i sobretot amb el convenciment que "amb una casuística com aquesta la unió és el millor per trobar solucions”, ha remarcat Marc Rodellas, un dels impulsors de la iniciativa que està oberta a tots els pastissers que s'hi vulguin adherir.

La idea va un pas més enllà i suggereixen que davant de la impossibilitat que les padrines i padrins no es puguin veure físicament amb les filloles i fillols, una vegada s'hagi rebut la mona es posin en contacte amb una vídeo trucada "d'aquesta manera almenys es podran veure les cares".

La idea, està tenint una bona resposta i de fet ja hi ha més d'una quarantena de pastisseries repartides per tot el territori que s'han afegit a la campanya Més mones que mai i que es poden consultar en aquest enllaç de Google Maps. Les mones s'han de comprar per catàleg que ofereixen les pastisseries adherides a la campanya on s'indica el pes i el preu. Tot i amb això, el pastisser de Sant Celoni assegura que la temporada de mones de pasqua d'aquest any es pot considerar perduda.