Salut comptabilitza 85 casos positius de coronavirus al Baix Montseny

65 als municipis de la demarcació de Barcelona i 20 a la demarcació de Girona

Personal sanitari del CAP d'Hostalric
Personal sanitari del CAP d'Hostalric | AJH
Redacció
29 de març del 2020
Actualitzat a les 15:49h
La Generalitat ha posat al servei de la ciutadania un mapa interactiu que presenta la situació quant a coronavirus de totes les àrees sanitàries de Catalunya. En algunes d'aquestes, però, hi pot haver algun retard a l'hora de reflectir al mapa ofert per la Generalitat l'evolució de casos.

Sigui com sigui es tracta de dades oficials fetes públiques pel Departament de Salut que quantifica tot Catalunya i ho reporta per Àrees Bàsiques de SAlut (ABS). Pel que fa al Baix Montseny n'hi ha quatre i en el seu conjunt sumen un total de 85 casos positius de coronavirus, 65 a la demarcació de Barcelona (Vallès Oriental) i 20 a la demarcació de Girona (Selva).

La xifra més alta de casos correspon a l'Àrea Bàsica de l'Alt Mogent que engloba els municipis de Llinars del Vallès, Sant Pere de Vilamajor, Sant Antoni de Vilamajor i Vilalba Sasserra. En total Salut hi ha quantificat 33 casos positius.

L'altra Àrea Bàsica de la demarcació de Barcelona és la que correspon a Sant Celoni. El número de casos és molt similar a l'Alt Mogent i en el moment d'oficialitzar aquestes dades s'hi havien detectat 32 casos positius.

Les altres dues àrees bàsiques ja corresponen a la demarcació de Girona que sumen una xifra més baixa. Per una banda la que engloba Breda i Hostalric que sumen un total de 14 casos i la que correspon a la zona d'Arbúcies i Sant Hilari Sacalm que només s'han donat a conèixer un total de 6 casos positius per coronavirus.

El mapa mostra els casos totals de Covid-19 i també la taxa de malalts diagnosticats per cada 100.000 habitants.