Diverses entitats del Baix Montseny demanen un pla de xoc social

Demanen la suspensió de pagaments d'hipoteques, lloguers, serveis bàsics i evitar acomiadaments

Redacció
27 de març del 2020
Actualitzat a les 14:04h
El SdP Vilamajor demana un pla de xoc social per la crisi del coronavirus
El SdP Vilamajor demana un pla de xoc social per la crisi del coronavirus | NBM
Diveres entitats socials del Baix Montseny demanen un Pla de Xoc Social de Vilamajor, després de l'estat d'alarma decretat pel Covid-19 ja que consideren que aquesta situació amenaça amb trencar el sosteniment de les nostres vides. Els confinaments i l'aturada de la producció de les empreses "estan portant acomiadaments massius, que significaran a curt termini impagaments de lloguers, hipoteques i factures dels subministraments bàsics".

Tampoc no s'obliden de les famílies que no tenen on passar aquest confinament en una llar segura i preveuen que creixarà la situació de vulnerabilitat econòmica posant en risc que moltes persones  puguin cobrir  les necessitats bàsiques, i sabent que Serveis Socials i les Administracions en general ja es troben sobrepassades d'abans de la crisi. Per això diuen que defensen "l'autoorganització popular i el suport mutu com a úniques vies de sostenir-nos".

En les seves demandes hi ha exigir als bancs i grans propietaris que suspenguin el pagament de lloguers i hipoteques de primeres residències durant la situació de vulnerabilitat. També s'apel·la a la solidaritat de les veïnes perquè no cobrin el lñloguer de l'habitatge de primeres residències i locals mentre duri aquesta situació.

Demanen a les grans empreses de subministrament que tanmateix suspenguin el pagament de serveis bàsics com llum, aigua i gas. Igualment es fa una crida a qui tingui persones treballant sense contracte que no se'ls deixi de pagar el sou durant aquestes setmanes de confinament.

Pel que fa al comerç local se'ls demana que no s'acomiadi a cap treballador i s'informa que el Sindicat de Poble de Vilamajor està creant una caixa de resistència per donar suport econòmic a les persones que ho puguin necessitar.