Salut confirma tres casos de coronavirus al Centre Sociosanitari de Sant Celoni

Una interna i dues treballadores han estat diagnosticades en els últims dies

Estrictes mesures d'accés al Centre Sociosanitari Verge del Puig de Sant Celoni
Estrictes mesures d'accés al Centre Sociosanitari Verge del Puig de Sant Celoni | Jordi Purtí
25 de març del 2020
Actualitzat el 27 de març a les 12:12h
El Departament de Salut confirma que el Centre Sociosanitari Verge del Puig de Sant Celoni ha registrat tres casos de persones que han donat positiu en coronavirus. L'origen de la infecció va ser una pacient que va ingressar provinent d'un centre hospitalari just abans de l'estat d'alarma i en aquests moments hi ha dues treballadores de la residència que estan contagiades i aïllades. 

La pacient va presentar símptomes de febre des dels primers dies de l'arribada al centre celoní i se li va fer el test a principis de la setmana passada. A partir d'aquell moment, aproximadament quatre dies després i quan van ser informats, els treballadors del centre van començar a atendre-la amb els equips de protecció facilitats i mascaretes.  

Va ser a finals de la setmana passada quan el resultat del test va confirmar el cas positiu. A partir d'aleshores, es va procedir a fer el test a les treballadores que l'havien atès, mentre que la dona va ser traslladada a l'hospital. Aquest dimarts, Salut ha confirmat que dues treballadores de la residència han donat positiu i estan en situació d'aïllament.

Malgrat la informació aportada des de la conselleria de Salut, des de l'Hospital de Sant Celoni s'han excusat en la confidencialitat per no confirmar la informació i no s'han donat detalls de la situació. Solament s'ha indicat que se segueixen els protocols establerts en tots els casos i que el test per determinar el contagi de coronavirus es fan a les persones que s'han de fer.

A nivell de Catalunya, hi ha 212 persones a una setantena de residències de gent gran que en aquests moments han estat diagnosticades de coronavirus. A més, també hi ha més de 1.300 professionals de l'àmbit sanitari que han donat positiu de Covid-19.  

​ 

Arxivat a