coronavirus

El Baix Montseny es converteix en una gran fàbrica solidària per lluitar contra el Covid-19

Grups de persones organitzades a diversos municipis de la comarca confeccionant mascaretes i bates impermeables

per Jordi Purtí , 23 de març de 2020 a les 18:28 |
Una de les màquines de cosir per confeccionar mascaretes per prevenir el coronavirus | Natàlia Savé
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de març de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Consciència per la facilitat que es contagia el Covid-19, por perquè les notícies de persones que moren arreu per l'atac d'aquest virus, pel confinament o per la solidaritat i el reconeixement cap a uns professionals que si deixen la pell en unes condicions absolutament desbordades. Sigui pel que sigui la qüestió és que el Baix Montseny s'ha convertit en una autèntica fàbrica on tothom hi juga el seu paper. L'objectiu contenir el coronavirus i evitar que segueixi expansionat-se.

L'exemple el tenim a Santa Maria de Palautordera. Només va caldra que un parell de persones, la Natàlia Savé i la Carme Monforte, comencessin a fabricar mascaretes que ben aviat s'hi ha afegit altra gent i ara ja són una desena de persones que tenen màquina de cosir que s'han posat a treballar amb la roba cent per cent cotó que han anat recuperant. és igual que sigui de color negre o d'estampats, la qüestió és que faci servei. I de moment, ja se n'han beneficiat la brigada de l'Ajuntament, la policia local i els botiguers de la UBIC que tenen permís per obrir el seu negoci. Aquest grup, que ja ha fet més 400 mascaretes, segueix organitzant-se.
 

Mascaretes estampades confeccionades a Santa Maria de Palautordera Foto: Nataàlia Savé 

Mascaretes de color negre per a la Policia Local de Santa Maria de Palautordera Foto: Natàlia Savé


També a Vallgorguina hi ha un grup de gent organitzat amb la mateixa finalitat. Avui mateix han lliurat una càrrega de bates impermeables a l’Hospital de Sant Celoni i ja disposen de material per confeccionar mascaretes.


 

Bates impermeables confeccionades a Vallgorguina que s'han lliurat a l'Hospital de Sant Celoni Foto: cedida

 

Roba a punt per confeccionar mascaretes a Vallgorguina Foto: cedida

A Sant Celoni davant les dificultats de subministrament de material pels sanitaris, l’Ajuntament i l’Hospital de Sant Celoni s’han organitzat per coordinar una xarxa de persones voluntàries del municipi que sàpiguen cosir per confeccionar bates hospitalàries. Per fer-ho amb les màximes garanties, s’ha elaborat un tutorial que podeu consular en aquest enllaç.També a Breda hi ha persones voluntàries que s’han posat mans a l’obra per fer arribar bates sanitàries a l’Hospital de Sant Celoni. El material ja el tenen, la feina en marxa i ara caldrà buscar la manera de poder-les fer arribar davant les restriccions de mobilitat.
 

Confeccionant una bata impermeable a Breda Foto: Carme Grau 

 

Participació