El Baix Montseny «a full» amb la impressió 3D per abastir viseres protectores a l'Hospital de Sant Celoni

Una iniciativa impulsada pels equips Robotseny i Robolot

Impressores 3D imprimint viseres per a l'Hospital de Sant Celoni
Impressores 3D imprimint viseres per a l'Hospital de Sant Celoni | Ignasi Charles
Redacció
24 de març del 2020
Actualitzat el 25 de març a les 17:54h
Des de dilluns d'aquesta setmana el Baix Montseny està utilitzant la tecnologia 3D per combatre el virus Covid-19 i s'estan imprimint pantalles protectores d'urgència per abastir material als sanitaris de l'Hospital de Sant Celoni. La iniciativa ha sorgit de l'equip Robotseny, l'equip Robolot i diferents col·laboradors. 

A través de les xarxes socials el cap de setmana passat es va fer una crida als habitants de la comarca natural que disposés d'una impressora 3D i que volgués ajudar. La resposta ha estat positiva i, fins i tot, s'han recuperat màquines atrotinades i obsoletes a les quals se'ls ha donat una nova vida en aquesta lluita contra el coronavirus. "Ens hem posat a imprimir com si no hi hagués un demà. Tot el grup del Baix Montseny estem a full", ha dit Ignasi Charles, un dels integrants de l'equip. En definitiva un exèrcit de makers "que amb les seves impressores 3D estant traient fum produïnt màscares, viseres i respiradors".
 
En aquesta línia des de l'Institut Baix Montseny han informat que la impressora 3D del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) de Mecatrònica ahir ja havia imprès 12 viseres per a les pantalles de protecció de l'Hospital de Sant Celoni.
 També joves de Breda estan treballant en aquest tema, com el cas de l'Iker de 16 anys que està construïnt màscares protectores per als professionals del CAP de Breda, tanmateix imprimides en 3D i ja són a punt per poder-se servir. Les qualifiquen com iniciatives per salvar vides. La seva intenció, però és continuar imprimint "fins que s'acabi aquest malson". nanus de 16 anys com
 
 

Màscares protectores impreses amb 3D per al CAP de Breda Foto: David Codina









Arxivat a