Llinars del Vallès cinc anys després no oblida l'accident d'aviació de la Germanwings

Van morir-hi 150 persones, entre les quals 16 alumnes i dues professores de l'Institut de Haltern am See d'Alemanya, que tornaven a casa seva després d'un intercanvi amb l'Institut Giola.

Passeig dels Alemanys a l'Institut Giola de Llinars del Vallès
Passeig dels Alemanys a l'Institut Giola de Llinars del Vallès | Aj Llinars del Vallès
Redacció
24 de març del 2020
Actualitzat el 25 de març del 2022 a les 9:16h

No s'ha pogut fer cap activitat pública per la crisi sanitària de la Covid-19, però l'Ajuntament de Llinars del Vallès no oblida el fatídic 24 de març de 2015 i ho ha reecordat a la seva pàgina web. L'accident d'avió als Alps francesos, en el qual van perdre la vida 150 persones, va suposar una gran commoció pels habitants de Llinars del Vallès. Cinc anys després, l'Ajuntament fa un recordatori en memòria de les víctimes d'aquell fatídic 24 de març de 2015, entre les quals hi viatjaven 16 alumnes i 2 professores de l'Institut de Haltern am See d'Alemanya, que tornaven a casa seva després de fer un intercanvi realitzat amb l'Institut Giola.

Un anys després de l'accident, l'Institut Giola va crear un espai enjardinat en memòria d'aquetst alumnes i les seves dues professores, que porta per nom passeig dels Alemanys. Un espai que convida a la reflexió i al pensament.

Una de les passatgeres de l'avió Airbus 320 de la companyia Germaniwings accidentat í als Alsp occitans i que feia elo trajecte entre Barcelona i Düsseldorf era veïna de Sant Esteve de Palautordera. Es tracta de Laura Altimira Barri una jove de 31 anys que viatjava a Alemanya per motius professionals.