El moviment per l'habitatge exigeix la suspensió dels lloguers per la crisi del coronavirus

Els col·lectius han obert un canal per a que els afectats es puguin afegir a la demanda

Habitatges al Barri Antic de Manresa
Habitatges al Barri Antic de Manresa | Pere Fontanals
Redacció
23 de març del 2020
El moviment per l'habitatge exigeix la suspensió dels lloguers dins de la campanya de Pla de xoc social derivat de la crisi provocada pel coronavirus. El moviment valora que són moltes les famílies que per la crisi econòmica no podran fer front al pagament del seu lloguer.

És per això que des dels diferents agents pel dret a l'habitatge digne han decidit, de cara al proper Consell de Ministres, exigir la suspensió del pagament del lloguer i organitzar la resposta recollint els casos que es troben en aquesta situació per tal d'informar-los dels seus drets i lluitar col·lectivament.

Fins ara ja s'han recollit més de 1000 casos només a Catalunya a través del formulari de la web suspensionalquileres.org. El moviment rellança la campanya #SuspensiónAlquileresYA per tal que totes les persones afectades es puguin posar en contacte amb els col·lectius.

El moviment per l'habitatge està format per les PAH catalanes, Sindicat de Llogateres de Catalunya, Observatori d'Habitatge i Turisme del Clot Camp de l'Arpa, Sindicat d'Habitatge de la Verneda i la Pau, Sindicat d'Habitatge del Raval, Sindicat d'Habitatge de la Barceloneta, Sindicat de Barri del Poble Sec, Sindicat Habitatge de Gràcia, Sindicat d'Habitatge de l'Eixample Dret, Grup Habitatge Sants, Xarxa d'Habitatge del Masnou, Sindicat d'Habitatge del Casc Antic, Resistim al Gòtic, Sindicat d'Habitatge Sagrera, Xarxa d'Habitatge del Baix Maresme, Sindicat d'Habitatge de Vallcarca i 500/20.