L'Ajuntament de Sant Celoni ja ha imposat sis sancions per incomplir el confinament

Les policies locals de Santa Maria de Palautordera i Hostalric, que també han tramitat expedients sancionadors, segueixen amb els controls dintre la població

23 de març del 2020
Actualitzat el 25 de març a les 17:55h
Un control de la Policia Local de Sant Celoni
Un control de la Policia Local de Sant Celoni | Jordi Purtí
No és cap broma. Els ajuntaments del Baix Montseny s'han pres seriosament el #joemquedoacasa decretat per l'estat d'alarma i que va entrar en vigor avui fa una setmana. Dilluns de la setmana passada ja es van establir controls per prevenir i informar la ciutadania que es mobilitzava majoritàriament al seus llocs de treball o al supermercat. Tot i amb això, la setmana s'ha acabat amb la tramitació de sancions, que nen tinguem constància, als municipis de Sant Celoni, Santa Maria de Palautordera i Hostalric perquè alguns ciutadants han volgut fer la viu-viu i saltar-se les disposicions que marca el decret del govern espanyol.

D'aquesta manera, des de dijous i fins avui, la Policia local ha fet molts controls a la via pública i ha denunciat a sis persones per incompliment del RD d'estat d'alarma, ha comunicat l'Ajuntament de Sant Celoni mitjançant els seus canals d'informació.
 

Un control de la Policia Local de Santa Maria de Palautordera Foto: PL Santa Maria de Palautordera


A Sant Celoni, com també a Santa Maria de Palautordera, a més dels controls també s'utilitza megafonia per informar la ciutadania. Des de la Policia Local de Santa Maria de Palautordera s'ha assenyalat que seran inflexibles amb les perones que se saltin el confinament i per això ja s'han tramitat diverses propostes de sanció per part de la Policia Local. Recorden que incomplir l'estat d'alarma pot comportar una sanció de 600 euros o més. El seu consell és que "siguem responsables, quedem-nos a casa!".
 
L'alcalde d'Hostalric, Nil Papiol, ahir diumenge va penjar un vídeo a les xarxes socials ensenyant els carrers buits del municpi i felicitant-se pel confinament majoritari de la ciutadania. No obstant això, el controls, conjunts en alguns casos amb els Mossos d'Esquadra, segueixen i, de fet, va ser el primer municipi del Baix Montseny que va aplicar "mà dura" i tramitar expedients sancionador per haver infringit el decret d'estat d'alarma.

 

Un control de la Policia Local d'Hostalric conjuntament amb els Mossos d'Esquadra Foto: PL Hostalric




També hi ha controls a Breda, tal com ha informat l'Ajuntament en una piulada

 El què dèiem, no és cap broma els ajuntaments del Baix Montseny s'han pres seriosament complir el confinament perquè #joemquedoacasa