Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny ha fet 250 trucades a persones vulnerables

Voluntaris de la institució estan donant suport informatiu i logístic a aquest sector

Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny al costat de les persones vulnerables
Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny al costat de les persones vulnerables | CR Sant Celoni
NacióDigital
19 de març del 2020
Actualitzat el 25 de març a les 18:17h
El voluntariat de la Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny dona la cara en aquesta època de crisi i estat d'alarma provocada pel Covid-19. Si en condicions normals la seva preocupació principal ja són les persones vulnerables, en aquesta situació excepcional encara ho són més. D'aquesta manera, des del minut zero de l'obligat confinament domiciliari des de la institució s'han fet fins ara un total de dues-centes cinquanta trucades telefòniques a persones que poden formar part d'aquest sector de vulnerabilitat.

Jordi Garcia, president de la Creu Roja de Sant Celoni i el Baix Montseny, ha explicat a NacióBaixMontseny que les trucades tenen diversos objectius. Per una banda un de merament informatiu. A les persones que interlocuten els expliquen el que s'ha de fer en aquesta situació de crisi i els recorden quines són les recomanacions i el consells del Departament de Salut per no facilitar la propagació del virus.

D'altra banda, voluntaris de la Creu Roja porten menjar als domicicilis d'alguns dels usuaris del banc d'aliments per evitar-los el desplaçament i no exposar-los. També es fa el servei de compra per a algunes persones. "Són veïns i veïnes que tenen dificultats de mobilitat i els hem de garantir la màxima seguretat", ha explicat Jordi Garcia.

En aquests moments, es dona aquest servei a quatre famílies, tres de Santa Maria de Palautordera i una de Sant Celoni. Amb tot i això, el president de la Creu Roja Sant Celoni i Baix Montseny recorda que el seguiment és continuat i no descarta que l'ajuda a perones vulnerables vagi en augment a mesura que passin els dies de confinament domiciliari.