En només 22 hores es recapten més de 3.000 euros per comprar mascaretes per a l'Hospital de Sant Celoni

La temença ara és que les mascaretes siguin aturades a la duana i no arribin a l'Hospital de Sant Celoni

Hospital de Sant Celoni
Hospital de Sant Celoni | Jordi Purtí
Redacció
19 de març del 2020
Actualitzat el 25 de març a les 18:18h
Gairebé es podria dir que ha estat dit i fet. Ahir dimecres a la tarda quan es va saber que l'Hospital de Sant Celoni només disposa d'stock de mascaretes del tipus FFP2 i FFP3 fins aquest dissabte 21 de març els veïns i veïnbes de Sant Celoni i municipis del voltant es van començar a mobilitzar per trobar una solució. D'idees en van sorgir diverses com ara fer-les de manera casolana, demanar-les a les escoles de formació professional, a les clíniques dentals... Però la que va cuallar va ser la de fer un crowdfunding per recaptar 3.000 euros i comprar-ne 2.500 a l'estranger, ja que aquesta és la comanda mínima que exigeixen.

La idea va sorgir d'Agustí Arpa i Laura Amores, propietaris de l'empresa de Sant Celoni Wanava Nation SL, especialitzada en fer compres a l'estranger. Es van posar mans a l'obra i van crear el crowdfunding amb un èxit espectacular que va córrer com la pòlvora a través de les xarxes socials. Ahir a la nit amb només sis hores ja s'havia recaptat pràcticament la meitat dels diners que calien i aquest migdia, amb menys de 22 hores de ser activa la plataforma per fer les donacions s'ha superat l'objectiu.

Ara, Agustí Arpa i Laura Amores, satisfets per l'èxit de la iniciativa i la resposta de la gent "volem ajudar i contribuir en la mesura del possible, aportant la nostra experiència en compres i importacions de l'estranger", han manifestat ja estant gestionant la comanda i fer el pas, segurament el més complicat, de poder-les fer arribar a l'Hospital de Sant Celoni.

Els impulsors de la iniciativa no n'estan convençuts el cent per cent veien com estan anant les coses "volem fer èmfasi que aquesta comanda podria ser parada per la duana, per tant ser disposada pel govern i proveeixi a altres comunitats o tanmateix, a la nostra. Tot i això, les nostres comandes d'altres articles han arribat sense cap problema al nostre magatzem", han expressat amb certa cautela.

Sigui com sigui el Baix Montseny ha demostrat una vegada més que quan és l'hora de la solidaritat no falla. La campanya segueix oberta i es poden seguir fent donacions.



Arxivat a